Štelmahers: Ilgi jāgaida iespēja revanšēties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: FIBA.com

Zaudējumā pirmdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Bulgārijas pilsētā Botevgradā pietrūka aukstasinības, mača beigās neizdevās izpildīt iecerēto, un nāksies ilgi gaidīt, līdz varēs labot situāciju turnīra tabulā, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers teica sarunā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses sekretāru.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H grupas otrajā spēlē Bulgārijas pilsētā Botevgradā Bulgārijai zaudēja ar 104:110 (21:22, 16:14, 26:22, 22:27, 11:11, 8:14).

"Ļoti sāpīgs zaudējums. Gan tāpēc, ka bija labas iespējas uzvarēt gan šodien, gan pirmajā spēlē ar Bosniju un Hercegovinu, gan tāpēc, ka ilgi jāgaida iespējas revanšēties un uzlabot situāciju turnīra tabulā," LBS citē treneri savā interneta mājaslapā.

Štelmahers minēja, ka komanda šādā sastāvā aizvadīja pirmās spēles, un bija ļoti maz laika, lai panāktu labu saprašanos. Visi spēlētāji bija noskaņojušies un juta lielu atbildību, "kas palīdzēja, bet, iespējams, kādā situācijā arī traucēja pieņemt pareizākos lēmumus un nospēlēt aukstasinīgāk. Arī pamatlaika beigās."

Latvijas izlase bija gatavojusies tam, ka bulgāru centra spēlētāji labi uzbrūk no tālienes, sagādājot sarežģītus uzdevumus aizsardzībai.

"Kopumā sagādājām viņiem pietiekami daudz problēmu, tai skaitā panākot, ka pretinieku tālmetieni nebija ļoti precīzi," visumā ar padarīto mājasdarbu apmierināts ir treneris. "Pamatlaika pēdējās sekundēs gribējām pārkāpt noteikumus, taču laukumā viss nenotiek pēc plāna. Ja bumba iekrīt grozā ar atsitienu pret vairogu, ir grūti ko pārmest aizsargiem."

Pēc diviem zaudējumiem tiešajiem konkurentiem uz trim vietām finālturnīrā četru komandu konkurencē un pirms divām spēlēm ar grupas favorītiem grieķiem Latvijai joprojām ir labas iespējas kvalificēties finālturnīram.

"Ir smaga sajūta, bet turnīrs nav beidzies, un mums ir iespēja atgūties," optimismu nezaudē Štelmahers.

Rīgā laukumā netika laists Artūrs Mārtiņš Žagars, bet pret Bulgāriju viņš nospēlēja vairāk par 28 minūtēm.  

"Smags zaudējums… Diemžēl pamatlaika beigās pieņēmām nepareizus lēmumus, tai skaitā es izdarīju nevajadzīgus metienus. Pēc tādas spēles ilgi nenāks miegs," debiju izlasē divu pagarinājumu spēlē basketbolists tāpat kā citi valstsvienības spēlētāji maču Bulgārijā atcerēsies ilgi.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 2. līdz 19.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Pērnvasar par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers. Viņa palīgi ir Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Kaspars Vecvagars (Palensijas "Chocolates Trapa", Spānija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu