Ārsti visā pasaulē brīdina - jauniešu vidū popularizējies bīstams izaicinājums, kā rezultātā var tikt gūtas traumas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ārzemju mediji brīdina bērnus un viņu vecākus par kādu bīstamu video izaicinājumu, kas aktivizējies sociālajā īso video vietnē "TikTok", vēsta laikraksts "Postimees".

Šis izaicinājums kļuvis populārs Igaunijas jauniešu vidū. Šī izaicinājuma dēļ par upuriem jau kļuvuši vairāki jaunieši ASV un daudzās citās pasaules valstīs.

Izaicinājumam dēvēts nosaukums "Skull-Breaker-Challange". Latviski tulkojot, tas saucās "galvaskausa lauzējs". Izaicinājuma izpildīšanā piedalās trīs cilvēki, kuri video sākumā stāv blakus viens otram. Visi trīs gatavojas lēcienam, bet beigās palecās tikai vidējais. Abi malējie cilvēkam, kurš atrodas gaisā, iesper ar kājām. Tādējādi vidējais cilvēks zaudē līdzsvaru un ar pakausi atsitās pret zemi.

Ārsti visā pasaulē brīdina - šādas izklaides var novest pie smagām galvas un muguras traumām, kā rezultātā cilvēks var tikt paralizēts uz visu mūžu. Tāpat ārsti brīdina, ka tādējādi cilvēki var gūt bīstamus iekšējo orgānu bojājumus. Dažos gadījumos tas var beigties pat ar nāvi.

Kā atzīmē ASV, Ohaio štata Veksneras medicīnas centra psihologs, tad izaicinājumā visvairāk piedaloties pusaudži un jaunieši. Viņi šajā izaicinājumā piedalās impulsīvi, parādot vēlmi, ka viņi to spēj.

Izraēlā šomēnes kāds jaunietis ar smagu galvas traumu jau tika nogādāts slimnīcā. Ņemot vērā šo gadījumu, Izraēlas valdība nolēmusi veikt īpašu kampaņu, lai mudinātu jauniešus rūpēties par savi un nedarīt muļķības, jo sekas šādām izklaidēm var būt letālas. Tikmēr Brazīlijā "Skull-Breaker-Challenge" jau ir laupījis kādas 16 gadus vecas meitenes dzīvību.

Arī ASV ir bijis gadījums, kad kādu zēnu šādā veidā izjokoja skolasbiedri. Zēns nezināja, kas šajā izaicinājumā jādara un guva ļoti smagas traumas, kā rezultātā nokļuva slimnīcā.

Ziņas par smagām traumām veicot šo izaicinājumu nāk no visas pasaules. Psihologs uzskata, ka šāda veida izklaides tikai uz brīdi padarīs jūs populāru, taču viņš liek aizdomāties par savu veselību.

Tikmēr "TikTok" pārstāvji atzīst, ka viņu prioritāte ir vietnes lietotāju drošība un veselība. Aplikācija esot likvidējusi lielāko daļu uzņemto video ar šo izaicinājumu, taču daži video ieraksti vēl joprojām ir atrodami "TikTok" vietnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu