Trešdienas rītā lielā daļā Latvijas ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jelgavas šoseja ziemā.
Jelgavas šoseja ziemā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sniega un apledojuma dēļ šorīt, 26. februārī, lielā daļā Latvijas ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Tallinas šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas posmā no Rīgas līdz Līgatnei un no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, pa Rīgas apvedceļu visā garumā, Daugavpils šosejas posmā no Lielvārdes līdz Pļaviņām, Liepājas šosejas posmā no Kalnciema līdz Saldum, Ventspils šosejas posmā no Strazdes līdz Ventspilij, pa autoceļu Liepāja-Rucava visā garumā, autoceļa Jēkabpils-Terehova posmā no Rēzeknes līdz Terehovai, kā arī autoceļa Tīnūži-Koknese posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Alūksnes, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Madonas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas, Ventspils un Valmieras apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 127 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu