Dienu pēc uzstāšnās televīzijā koronavīruss konstatēts arī Irānas veselības ministra vietniekam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Irānas veselības ministra vietniekam un vēl vienam politiķim konstatēts jaunais koronavīruss "Covid-19", otrdien, 25. februārī, vēstīja raidsabiedrība BBC.

Irāna ir viens no trim karstajiem punktiem ārpus Ķīnas, kas rada bažas par iespējamo pandēmiju.

Veselības ministra vietnieks Iradžs Harirči pirmdien, 24. februārī, noliedza, ka valsts neatklāj patiesos vīrusa izplatības apmērus. Runājot ar reportieriem, bijis redzams, ka politiķis izjūt fizisku diskomfortu.

Irāna paziņojusi par 95 saslimšanas gadījumiem, tomēr pastāv uzskats, ka patiesībā tas ir augstāks. Pasaules veselības organizācijas (PVO) vadītājs sacīja, ka straujas inficēšanās gadījumu skaits ārpus Ķīnas, ir "dziļi satraucošs".

ASV Valsts sekretārs Maiks Pompeo otrdien sacīja, ka Vašingtonu satrauc, ka Irāna varētu apslēpt "svarīgas detaļas" par uzliesmojumu un, aicināja visas nācijas "teikt patiesību par koronavīrusu".

"Covid-19" nāves gadījumu skaits Irānā ir otrs augstākais pēc Ķīnas. Starp abām valstīm ir ciešas tirdzniecības saites.

Pārējās divas valstis, kam pastiprināti tiek pievērsta uzmanība, ir Itālija un Dienvidkoreja, kur saslimšanas gadījumu skaits pēdējās dienās ir krietni pieaudzis.

Kopš "Covid-19" uzliesmojuma sākuma pasaulē ar to inficējušies vairāk nekā 80 000 cilvēku, no kuriem miruši aptuveni 2700 - lielākā daļa Ķīnā.

Tomēr situācija Irānā raisījusi bažas par iespējamu uzliesmojumu Tuvajos Austrumos - reģionā, kurā vairākām valstīm ir vājas veselības aprūpes sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu