Foto ⟩ Kultūras gardēži pulcējas Lielās mūzikas balvas ceremonijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

25. februārī Latvijas Nacionālajā operā norisinājās Lielās mūzikas balvas (LMB) pasniegšanas ceremonija, kas ir ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. Apskati foto no prestižā pasākuma! 

Šogad balvu pasniedza astoņās kategorijās un katrā no tām bija trīs nominanti. "Lielā mūzikas balva" ir Latvijas valsts augstākais apbalvojums mūzikā, tas izveidots 1993.gadā pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas. Pirmajos gados balvas pasniegšanas ceremonija notika Lielajā Ģildē, bet kopš 1996.gada balvas mājvieta ir Latvijas Nacionālā opera un balets.

Balvas laureātus izvēlējās žūrija, kuras dalībnieki visu gadu sekoja līdzi notikumiem Latvijas koncertzālēs un muzikālajos teātros. Šogad žūrijas locekļi bija žūrijas priekšsēdētājs, diriģents, komponists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors Andris Vecumnieks, diriģents, mūzikas pedagogs Jānis Erenštreits, muzikoloģe Ināra Jakubone, muzikoloģe, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Muzikoloģijas katedras vadītāja Ieva Rozenbaha, muzikoloģe, Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, muzikoloģe, izdevniecības "Musica Baltica" direktore Solvita Sējāne un muzikologs, žurnālists, publicists Armands Znotiņš.

Laureāti saņēma Armanda Jēkabsona darinātu sudraba statueti un naudas prēmiju. Balvas pasniegšanas ceremoniju ar Kultūras ministrijas atbalstu rīko VSIA "Latvijas Koncerti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu