Itālijā koronavīrusa trauksme esot augstā līmenī. Latviešu dizainerēm atceļas komandējums uz modes galvaspilsētu Milānu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Claudio Furlan / AP

Latvijas ceļotāju vidū valda uztraukums koronavīrusa dēļ - vairākas ģimenes pašas atcēlušas ilgi gaidītos braucienus uz slēpošanas kūrortiem Itālijā. Kāzu kleitu dizainere ar divām kolēģēm plānoja doties uz Itāliju – biļetes bija jau nopirktas, taču itāļu partneri paziņojuši, ka plāni jāatceļ, vēsta TV3 Ziņas.

Itālijā trauksme esot augstā līmenī. Plāni par krāšņo fotosesiju ziedošajos citrondārzos tā arī palika nerealizēti.

"Četras, piecas dienas bija ieplānots darba komandējums. Taisīt fotosesijas vairāku dienu garumā jaunajām kleitu kolekcijām. Tas citrondārza saimnieks, itālis gados, pateica, ka nevienu nelaidīs dārzā, ļoti baidās. Bija sarunāts palikt, viņi arī atteicās mūs uzņemt. Mācība ir apdrošināt lidojumu un visu pārējo, kas ar to saistīts," stāsta kāzu kleitu dizainere Ieva Ruka.

Vairākus cilvēkstāstus par atceltiem braucieniem TV3 Ziņas elektroniski. “Mūsu ģimene atcēla ilgi gaidīto ceļojumu. Plānots bija izlidot 28. martā uz Bergamo. Dēlam un vīram zema imunitāte, tāpēc momentāni visu atcēlām. Pārsteidza “Booking.com” ļoti saprotošā attieksme. Atgrieza visu summu, jo bijām samaksājuši par viesnīcu ar noteikumu “bez naudas atgriešanas”,” norāda Līga Berga.

"Tā nu ir sanācis, ka atceļam braucienu uz Milānu/Romu, kas bija ieplānots no 27. februāra līdz 2. martam. Esam seši cilvēki. Visi pārdzīvojam. Uzskatām, ka šobrīd rīkojamies atbildīgi pret Latvijas iedzīvotājiem un izvairāmies no vīrusa ievazāšanas. To visu, protams, sedzam par saviem līdzekļiem. Nav oficiālu aizliegumu braukt. Ja būtu, tad vismaz apdrošinātāji vai aviolīnija apmaksātu izdevumus. Protams, satrauc arī fakts vai 2. martā vispār tiksim atpakaļ uz Latviju dažādu ierobežojumu dēļ," norāda Beāte Kalniņa.

Vairākas uzrunātās ceļojumu aģentūras nevēlējās komentēt pašreizējo situāciju. "Ceļojumu bodē" skaidro, ka iedzīvotāji aktīvi interesējas par saviem braucieniem, bet ceļojumus neatceļ. Uzņēmums, lielākoties piedāvā nedēļu ilgas tūres pa Itāliju, un maršrutu vīrusa draudu dēļ ir nācies mainīt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu