Seši pārtikas produkti, kas spēj uzlabot gultas dzīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nevienam nav noslēpums, ka mūsu gultas dzīvi tiešā veidā ietekmē dažādi faktori - tostarp ne tikai hormonu līmeņi un stress, bet arī tas, ko lietojam uzturā. Par pārtikas produktiem, kuri spēj celt libido, vēsta portāls "Postimees".

Tumšā šokolāde

Šī veselīgā kāruma efektivitāte slēpjas spējā paaugstināt endorfīnu jeb "prieka hormonu" izdalīšanos. Šajā šokolādē tāpat arī ir gana daudz glikozes, kas dod enerģiju neaizmirstamai naktij.

Medus

Šis saldums satur ne tikai daudz cukura, kas sniedz enerģiju, bet arī virkni ar cilvēka organismam noderīgiem vitamīniem. Īpaši vērtīgs medus ir vīriešiem - tā sastāvā ir bioflavonoīdas veilas, kas palīdz vīrišķā hormona, testosterona, izstrādē.

Čili pipari

Šī pikantā garšviela piešķir asumu ne tikai ēdienam, bet arī gultas dzīvei! Pipari veicina asinsriti, tostarp arī iegurņa rajonā, kas uzlabo seksuālās dzīves kvalitāti.

Rieksti

Šis ar uzturvielām bagātais produkts spēj sniegt enerģiju un uzlādēt dažādām fiziskajām aktivitātēm. Derēs jebkuri rieksti - sākot no zemesriekstiem un beidzot ar valriekstiem vai eksotiskajiem Brazīlijas riekstiem.

Jūras veltes

Libido līmeni celt ir spējīgas ne tikai izslavētās austeres, bet arī citas jūras veltes - treknas zivis, garneles, ķemmīšgliemenes un kalmāri. Laša un citu lielo zivju ikri labvēlīgi ietekmē arī spermatozoīdu skaitu.

Olas

Šis produkts potences uzlabošanai tiek izmantots jau vairākus gadsimtus. Tiesa, eksperti iesaka vistu olu vietā priekšroku dot paipalu olām - tajās ir mazāk holesterīna, taču iespaidīgs daudzums ar olbaltumvielām, kā arī A un B1 vitamīni.

Galvenie "potences kāvēji" - alkohols, piena produkti, cukurs un kofeīns, kā arī, pēc dažu ekspertu domām, soja un pākšaugi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu