Visi Latvijā veiktie laboratoriskie izmeklējumi uz "Covid-19" līdz šim bijuši negatīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Asins analīzes. Ilustratīvs attēls.
Asins analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Inga Kundziņa

Līdz šim visi Latvijā veiktie laboratoriskie izmeklējumi uz "Covid-19" ir negatīvi, vēstīts Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) "Twitter" kontā.

Jau vēstīts, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) trešdien, 26. februārī, devies 17 izsaukumos pie pacientiem ar aizdomām par jauno koronavīrusu "Covid-19", taču nevienā gadījumā saslimšana nav apstiprinājusies.

Ceturtdien, 27. februārī, pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu konstatēts Igaunijā un Dānijā.

Kopumā pasaulē "Covid-19" izplatījies vairāk nekā 40 valstīs un ar to saslimuši vairāk nekā 80 000 cilvēku.

Iepriekš SPKC informēja, ka kopš 29. janvāra Latvijā kopā noziņoti 42 laboratoriskie izmeklējumi uz vīrusu.

Ja Latvijā tiktu konstatēts jaunais koronavīruss "Covid-19", pilnīgi droši "pirmajā vilnī" vienlaikus specifisko aprūpi varētu nodrošināt 100 cilvēkiem, bet ir arī rīcības plāns gadījumam, ja saslimušo skaits būtu lielāks, otrdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa uzsvēra, ka ir apzināts gan gultas vietu skaits, gan karantīnas vietu skaits gadījumā, ja cilvēki būtu jāārstē un jāizolē gan Rīgā, gan reģionos.

Latvijas Veselības ministrija (VM) no 24. februāra par koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, uz kurām attiecināti īpaši pasākumi noteikusi Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, kā arī Itālijas Lombardijas un Veneto apgabalus.

Speciālisti iesaka izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz minētajām koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, kā arī ceļojuma laikā ievērot vispārējos profilakses pasākumus un sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Ceļotājiem, kuri atgriežas no šīm vietām, jānovēro sava veselība turpmākās 14 dienas. Parādoties saslimšanas simptomiem, piemēram, paaugstinātai ķermeņa temperatūrai, klepum, rīkles iekaisumam un apgrūtinātai elpošanai, VM iesaka ierobežot kontaktus ar ģimenes locekļiem un citām personām, nekavējoties zvanīt 113 un informēt ārstniecības personas par simptomiem un ceļojumu uz koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām.

Savukārt bērniem rekomendēts divas nedēļas neapmeklēt izglītības iestādi. Pēc atgriešanās no minētajām vīrusa skartajām valstīm vecākiem par bērnu piešķirs divu nedēļu darbnespējas lapu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu