Vairākas sievietes Zemgalē, lūdzot palīdzību vai piedāvājot iegādāties preces, iekļuvušas mājokļos un nozagušas vairākus tūkstošus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Durvis. Ilustratīvs attēls.
Durvis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Otrdien, 25. februārī, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē reģistrēti trīs gadījumi, kad vairākas sievietes, lūdzot pēc palīdzības vai arī piedāvājot iegādāties dažādas preces, iekļuvušas mājokļos un nozagušas naudu, kopumā nozogot vairākus tūkstošus eiro, informēja pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Vienā gadījumā Rundāles novada Svitenes pagastā četras sievietes neatļauti iekļuvušas kāda pensijas vecuma vīrieša īpašumā un piedāvājušas iegādāties dažādas preces, vienlaicīgi novēršot viņa uzmanību un neatļauti staigājot pa māju. Vēlāk, pielietojot fizisku spēku, mājas saimniekam nolaupīta nauda.

Līdzīgs gadījums vēlāk fiksēts Vecumniekos, kur kādai pensijas vecuma sievietei četras sievietes piedāvāja iegādāties dažādas mantas. Tāpat personas pārvietojās pa māju, novērsa saimnieces uzmanību. Vēlāk konstatēts, ka ir nozagta nauda.

Savukārt Bauskas novada Vecsaules pagastā kādai pensionārei trīs sievietes lūdza uzvārīt ūdeni, tādējādi iekļuva sievietes mājoklī. Arī šoreiz viņas piedāvāja iegādāties dažādas mantas, bet pēc sieviešu aiziešanas mājas saimniece konstatēja, ka viņai ir nozagta nauda.

Par šiem gadījumiem ir sākti kriminālprocesi. 

Kalniņa skaidroja, ka sievietes runāja krievu valodā. Vienā no gadījumiem fiksēts, ka viņas pārvietojas ar tumši zaļas krāsas automašīnu "Volvo". 

Likumsargi aicina atsaukties iespējamos aculieciniekus, kuru rīcībā varētu būt jebkāda noderīga informācija izmeklēšanai, tāpat policija aicina atsaukties personas, kas, iespējams, ir cietušas no līdzīgiem nodarījumiem, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. 

VP aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un brīdināt savus tuviniekus, kaimiņus un vientuļus vecāka gadagājuma cilvēkus, lai viņi nevērtu vaļā durvis un savās dzīvesvietās neielaistu nepazīstamus cilvēkus. Tāpat likumsargi aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties ziņot par sava mājokļa apkaimē pamanītām aizdomīgām personām vai automašīnām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu