Zināms, cik ilgu laiku Rīgā pavadīja un ar kuru autobusu uz Tallinu devās koronavīrusa slimnieks Igaunijā (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir saņēmis sākotnējo informāciju no kolēģiem Igaunijā, ka Irānas pilsonis, kuram šodien apstiprināta saslimšana ar jauno koronavīrusu "Covid-19" ielidoja Rīgā. 26.02. Rīgā viņš pavadīja aptuveni 2.5 stundas, pirms devās uz Tallinu, vēstīts SPKC "Twitter" kontā.

SPKC norāda, ka personas, kuras atradās autobusā uz Igauniju, apzina kaimiņvalsts atbildīgie dienesti.

"Tiks uzrunāts katrs pasažieris, ja autobusā būs Latvijas pilsoņi, Igaunijas kolēģi sniegs informāciju Latvijai," raksta SPKC, piebilstos, ka centrs šobrīd strādā ar kompetentām institūcijām, lai veidotu iespējamo kontaktpersonu sarakstu Latvijā.

Igaunijas medijos vēsta, ka inficētais Irānas pilsonis Rīgā ielidojis no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas vakar ielidoja Rīgā plkst.11.20.

Autobusu satiksmes kompānija "Lux Express" paziņojusi, ka ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst. 14 un ieradies Tallinā plkst. 18.30. Uz šo reisu pārdotas 24 biļetes.

Ar "Turkish Airlines" aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāvis Edgars Vilcāns aģentūrai LETA norādīja, ka pagaidām lidosta šo gadījumu komentēt nevar, jo vēl nav saņēmusi nekādu oficiālu informāciju no SPKC ne par Igaunijas gadījumu, ne arī par kādām izmaiņām veicamajos pasākumos lidostā.

"Lux Express" nodevusi ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājies. Visu pasažieru veselības stāvoklim tiks sekots 14 dienas.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta ģenerāldirektores Merikes Jirilo preses konferencē teiktā, visticamāk, ka Irānas pilsonis inficējies Irānā, kur uzturējies ilgāku laiku, un ka, ierodoties Tallinas autoostā, viņš pats sev izsaucis ātro palīdzību.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta informācijas, kopā ar inficēto Irānas pilsoni autobusā braukusi viņa meita.

Igaunijas Veselības departaments paziņojis, ka autobuss ticis dezinficēts, lai gan maz ticams, ka tas varētu būt inficēts.

Jirilo preses konferencē arī sacīja, ka pašlaik nav nepieciešams Igaunijā saistībā ar koronavīrusu izsludināt ārkārtējo situāciju. Jau ziņots, ka saistībā ar "Covid-19" ārkārtējā situācija trešdien izsludināta Lietuvā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu