"Mēs pārāk pārspīlēti uztveram šo lietu." Reisa Stambula-Rīga pasažiere, kura lidoja kopā ar koronavīrusa pacientu, pauž savas domas (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ceturtdien, 27. februārī, tika konstatēts pirmais koronavīrusa inficēšanās gadījums Igaunijā. Ar vīrusu inficējies kāds Irānas pilsonis, kurš uz Igauniju devās ar lidsabiedrības "Turkish Airlines" reisu Stambula-Rīga. No Rīgas ar autobusu viņš devās uz Tallinu. Raidījums "TV3 Ziņas" sazinājās ar citiem pasažieriem, kuri lidoja ar šo reisu uz Rīgu.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

"Īstenībā nekas dīvains nebija. Neviens mūs nepārbaudīja, temperatūras nemērija, viss bija mierīgi. Pēdējo četru dienu laikā paviesojāmies vairākās lidostās un bija tikai norādes, kur vērsties, ja ir sliktas sajūtas," sarunā ar raidījumu "TV3 Ziņas" sacīja reisa Stambula-Rīga pasažiere Inese.

"Šajā reisā, kas tieši lidoja no Stambulas, neviens nešķaudīja un neklepoja. Tā kā pilnīgi nebija nekā aizdomīga. Domāju, ka šis viss ir ļoti pārspīlēti," uzskata latviete.

"Mēs aptuveni mēnesi nodzīvojām Āzijā. Tur vispār neviens neceļ trauksmi par šo koronavīrusu. Man liekas, ka mums ir pārspīlēta uztvere par šo lietu. Domāju, ka ar labu imunitāti, es neesmu tajā riskā grupā, kad var saslimt un nomirt," savas domas pauda Inese.

"Protams, ka mēs pavērosim sevi, bet man negribēto no šī visa taisīt paniku. Neticu, ka varēs savākt visus lidmašīnas pasažierus. Iedomājaties, kādas mums bija iespējas inficēt, jo es jau biju darbā, veikalā, slimnīcā. Kolēģi, ar kuriem kopā lidojām, dzīvo Liepājā, tad arī viņi būtu kādu inficējuši," sacīja Inese.

Sieviete arī piebilda, ka nemaz nav zinājusi, ka tiek meklēta, lai pārliecinātos par savu drošību.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka ar avioreisu no Stambulas uz Rīgu trešdien, 26. februārī, lidojis Irānas pilsonis, kuram vēlāk, pēc aizbraukšanas ar "Lux Express" autobusu uz Tallinu, konstatēts jaunais koronavīruss.

Inficētais Irānas pilsonis Rīgā ielidojis no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas trešdien ielidoja Rīgā plkst. 11.20.

Autobusu satiksmes kompānija "Lux Express" paziņojusi, ka inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst. 14 un ieradies Tallinā plkst. 18.30. Uz šo reisu pārdotas 24 biļetes, taču autobusā bijuši 22 cilvēki - 21 pasažieris un autobusa vadītājs. "Lux Express" esot nodevusi ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājies.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu