Lietuvietis ar dzīvesbiedri tiek vainoti sava bērna nonāvēšanā, zvērīgi kratot zīdaini (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.pexels.com

Lietuvietis Tomas Vaitkevičius tiek turēts aizdomās savas četras nedēļas vecās meitas Evas slepkavībā. Viņa mīļotā sieviete, Anglijas iedzīvotāja, Klēra Sandersa vainota par apzinātu un izplānotu slepkavības mēģināju. Vaitkevičius un Sandersa tiesā noliedz savu vainu slepkavībā, vēsta portāls "15min.lt".

Pāris tiek turēti aizdomās par sava zīdaiņa tīšu kratīšanu 2017. gada augustā. Turklāt bērna māte pirms bērniņa nāves internetā meklējusi informāciju par šādu nogalināšanas metodi. Tiek uzskatīts, ka šādu soli vecāki spēruši, jo viņu starpā valdījuši pamatīgi strīdi.

Kriminālprocesa laikā Sandersas mobilajā tālruņa interneta pārlūka vēsturē tika atrasts, ka sieviete meklējusi informāciju pēc frāzēm "bērna šoka sindroms", "nāvīgi šokēt zīdaini".

Sieviete šo informāciju meklējusi internetā sešas dienas pirms iespējamās slepkavības.

Vecāki slepkavību, iespējams, paveikuši dzērumā

Mediķi ieradās pāra mājās Londonas dienvidos 2017. gada 1. septembra naktī pēc kaimiņa izsaukuma. Tajā laikā viņu meita bija vien četras nedēļas veca.

Ziņots, ka Sandersa pieklauvējusi pie kaimiņa durvīm, kliedzot "mans bērns, mans bērniņš!". Nāves iemesls tika uzskaitīts kā "traumatisks smadzeņu un muguras smadzeņu bojājums". Izrādījās, ka gan bērna māte, gan Vaitkevičius pirms negadījuma lietojuši alkoholiskos dzērienus.

Prokurors sacīja, ka, kamēr mazā Eva bijusi slimnīcā, policija nopratināja bērna māti. Izrādījās, ka četras nedēļas vecā Eva tikusi dzīvnieciski kratīta vismaz trīs reizes savās pirmajās dzīves nedēļās.

"Tās bijušas vairākas atkārtotas un brutālas epizodes, kad kāds ir sakratījis meiteni. Viens vai abi apsūdzētie atkārtoti bērnam ir nodarījuši pāri, tai skaitā, liktenīgajā 1. septembrī. Bez apsūdzētā un bērna dzīvoklī neviens cits neesot uzturējies," pauda prokurors Toms Litls.

Pēc viņa teiktā, attiecības starp apsūdzētajiem nav bijušas ideālas, par ko liecina arī pāra sarakstes Sandersas mobilajā telefonā. Tās tikai pierādīja, ka ģimenē patiešām valdījusi spriedze.

"Viņi atzina, ka viņu attiecības ir nepastāvīgas, un Sandersa tajā laikā cīnījās ar citām problēmām savā dzīvē," sacīja Litls.

Meitene piedzima 2017. gada 2. augustā un bija Sandersas pirmdzimtais bērniņš.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu