Novembrī Latvijā atgriezīsies ASV poproka grupa "OneRepublic"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raiens Teders
Raiens Teders Foto: Reuters/ScanPix

"Arēnā Rīga" 14.novembrī uzstāsies ASV poproka grupa "OneRepublic", aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori "L Tips Agency".

Iepriekš grupa sniedza koncertu Rīgā 2014.gadā. Kā pavēstīja pasākuma organizatori, pirms sešiem gadiem, atvadoties no skatītājiem, grupas līderis Raiens Teders teicis, ka grupa Rīgā atgriezīsies, kad būs jauns albums un jauna koncertturneja.

Grupu "OneRepublic" ASV pilsētā Kolorādospringsā 2002.gadā nodibināja bijušie skolasbiedri - solists, multiinstrumentālists, dziesmu autors Teders un ģitārists Zaks Filkinss. Pašreizējo sastāvu veido arī ģitārists Drū Brauns, basists un čellists Brents Kacls, bundzinieks Edijs Fišers un taustiņistrumentālists Braiens Villets.

Atpazīstamību "OneRepublic" atnesa 2007.gads un sadarbība ar producentu "Timbaland", kas remiksēja un savā albumā iekļāva grupas dziesmu "Apologize". Dziesma 16 valstīs ierindojās pirmajā vietā, un ASV vien tika pārdotas vairāk nekā seši miljoni tās kopiju. "Apologize" panākumi palīdzēja grupas debijas albumam "Dreaming Out Loud" kļūt pamanītam.

2009.gadā iznāca albums "Waking Up", 2012.gadā - trešais albumus "Native". Līdz ar 2016.gadā iznākušo albumu "Oh My My" iezīmējas grupas skanējuma stilistikas maiņa no klasiskiem poproka hitiem uz daudzpusīgāku, žanriski bagātāku skanējumu. Rezultātā albums ar tādiem hitiem kā "Wherever I Go", "Kids" un "Let's Hurt Tonight" sasniedza līdz šim visaugstāko - trešo - vietu "Billboard" topā. Zināms, ka jaunāko albumu "Human", paredzēts laist klajā šopavasar un tajā būšot iekļautas jau agrāk izskanējušās kompozīcijas kā "Rescue Me" un "Wanted".

"OneRepublic" līderis Teders paralēli dalībai grupā raksta un producē dziesmas arī citiem. Kā dziesmu autors vai līdzautors viņš sadarbojies ar "Maroon 5", Adeli, Elliju Goldingu, Dženiferu Lopesu, "U2", "One Direction", Vitniju Hjūstoni, "Backstreet Boys", Džeimsu Blantu un citiem. Teders ir Leonas Lūisas balādes "Bleeding love", kā arī Bejonsē Noulzas hita "Halo" autors. Adeles singli "Turning Tables" un "Rumour Has It" 2012.gadā viņam atnesuši "Grammy" balvu.

Biļešu pārdošana uz novembrī gaidāmo koncertu sāksies 6.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu