Koronavīruss "Es tūlīt iešu uz ielas, ja nebrauksiet!" NMPD aicina nedraudēt mediķiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NMPD direktore Liene Cipule
NMPD direktore Liene Cipule Foto: Paula Čurkste/LETA

Aicinām nezvanīt mediķiem un neteikt - es tūlīt iešu uz ielas, ja nebrauksiet. Piektdien, 28. februārī, preses konferencē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule norādīja, ka bijuši gadījumi, kad mediķi saņēmuši draudus no cilvēkiem, kas vēlējušies pieteikt analīzes, lai uzzinātu, vai ir inficējušies ar jauno koronavīrusu "Covid-19".

Cipule atklāja, ka piedzīvoti gadījumi, kad ļaudis, kas atgriezušies no koronavīrusa skartajiem reģioniem, zvanījuši mediķiem un draudējuši, ka viņi dosies ārā uz ielas, lai inficētu citus, ja mediķi "nebrauks pie viņiem ātrāk". 

NMPD vadītāja atklāja, ka aptuvenais gaidīšanas laiks, ja izsaucējs atbilst kritērijiem, lai pie viņa izbrauktu speciālā NMPD brigāde, ir aptuveni trīs stundas. 

Cipule tiešraidē atgādināja, ka par analīžu pieteikšanu jāinteresējas tad, ja parādījušies simptomi. 

NMPD vadītāja tāpat aicināja cilvēkus nezvanīt dienestam un nestāstīt, ka simptomi ir, ja to patiesībā nav. 

Zvanot arī cilvēki, kuri atgriezušies no citiem ceļojumiem. "Sabiedrība ļoti vēlas izdarīt spiedienu uz NMPD, lai mēs viņus nomierinātu," norāda Cipule. 

NMPD vadītāja aicināja atbildīgi izturēties pret dienesta resursiem. 

Jaunie aizsargtērpi ir iegādāti par līdzšinējām NMPD līdzekļu rezervēm, taču esot indikācijas, ka būs nepieciešams papildus līdzekļi. "Es aicinu saprast, ka mums ir labs aprīkojums un tērpi!" sacīja Cipule. 

Paralēli "Covid-19" pasākumiem dienests turpina savu ierasto darbu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu