Foto ⟩ Vecrīgā atvadās no ziemas! Ieskaties, kā rīdzinieki atzīmē "Masļeņicu" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sestdien, 29. februārī, no plkst. 12 līdz 20, Līvu laukumā, kopā ar Rīgas krievu teātra aktieriem, tiek svinēti pavasara tuvošanās svētki "Masļeņica", informēja Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.

 Foto: ''Masļeņica'' Lielais pankūku cepiens 

Pasākumā piedalās dažādi Rīgas šefpavāri, kā arī ar īpaši sagatavotu un atlasītu programmu pilsētvidē uz svētku skatuves uzstāsies turpat blakus esošā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri.

Masļeņica ir nedēļu ilgi austrumslāvu svētki, kuru laikā svinētāji atvadās no ziemas un sagaida pavasari un sauli.

Svētkos "Masļeņica - lielais pankūku cepiens" piedalīsies restorāni "Aqua Luna", "Čarlstons", "Entresol", "Ferma", "Garage", "Kaļķu vārti", "OZO restorāns", "Tinto", kā ari pieci "Street Food Latvia" dalībnieki - "Bao", "Crepes cafe", "Vegstop", "Āzijas pankūkas" un "Hačapurija". 

Pasākuma ēdienkartē galvenais ēdiens būs tradicionālās Masļeņicas pankūkas, kas ir vispopulārākais šīs nedēļas ēdiens, taču būs nogaršojami arī citi ēdieni - plāceņi, siera plācenīši, kliņģeri, vafeles un pīrāgi. Restorāni piedāvās arī krievu, baltkrievu, ukraiņu, meksikāņu, gruzīnu virtuves ēdienus un iepazīstinās pasākuma apmeklētājus ar citu tautu tradīcijām.

Pasākuma programmu un Masļeņicai raksturīgo skanējumu papildinās Latvijas folkloras kolektīvi "Barendejka" un "Suzorje".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu