Aparjods un Kivlenieks otrajā desmitā PK sezonas noslēdzošajās sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Inārs Kivlenieks
Inārs Kivlenieks Foto: Mareks Gaļinovskis

Latvijas kamaniņu sportisti Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks svētdien Kēnigszē trasē Vācijā  ieņēma attiecīgi 13. un 18.vietu Pasaules kausa pēdējā, devītā, posma sacensībās, bet sezonu kopvērtējumā viņi noslēdza desmitajā un 12.pozīcijā.

Uzvaru posmā svinēja krievs Semjons Pavļičenko, kurš otrās vietas ieguvēju Jonasu Milleru no Austrijas apsteidza par tikai trīs sekundes tūkstošdaļām. Trešo vietu izcīnīja un uzvaru kopvērtējumā nodrošināja krievs Romāns Repilovs, kurš savam tautietim zaudēja 0,067 sekundes.

Aparjods zaudēja 0,629 sekundes, bet Kivlenieks atpalika 0,917 sekundes.

Pirmajā braucienā nepārspēts bija mājinieks Fēlikss Lohs, kurš Kēnigszē trasi veica 49,021 sekundē. Nieka piecas sekundes tūkstošdaļas atpalika Pavļičenko, bet 0,037 sekundes lēnāks bija Millers. Aparjods atpalika 0,395 sekundes, kas deva 11.pozīciju, bet Kivlenieks ar 0,588 sekunžu deficītu bija 19.vietā.

Otrajā braucienā ātrākais bija Repilovs, kura finiša laiks bija 49,496 sekundes. Millers atpalika astoņas sekundes tūkstošdaļas, bet Pavļičenko zaudēja 0,037 sekundes. Lohs otrajā braucienā kļūdījās, kā dēļ izlaida no rokām līderpozīciju. 

Aparjods bija 0,576 sekundes lēnāks par Repilovs, braucienā ieņemot 13.vietu, bet Kivlenieks ar 0,671 sekundes deficītu bija 19.ātrākais.

Sezonas pēdējā posma sacensībās startēja 32 sportisti. Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis sezonas pēdējos divos posmos nestartēja.

Kopvērtējumā ar 765 punktiem triumfēja Repilovs, 749 punkti bija itālim Dominikam Fišnalleram, bet trešais ar 741 punktu bija Pavļičenko. Aparjods iekrāja 456 punktus, kas deva desmito vietu, Kivlenieks ar 398 punktiem bija divas pozīcijas zemāk, Rozītis ar 221 punktu ieņēma 19.vietu, bet Dārznieks ar 194 punktiem bija 23.pozīcijā.

Iepriekš šosezon sevi vairākas reizes apliecinājis Aparjods, kurš Altenbergā izcīnīja ceturto vietu, bet sezonas ievadā Insbrukā viņš bija ātrākais otrajā braucienā, taču kritiens pirmajā liedza cīnīties par goda pjedestālu. Pasaules čempionātā viņš bija piektais un guva sudrabu U-23 konkurencē.

Pirmo godalgu - sudrabu - šajā sezonā Aparjodam izdevās izcīnīt iepriekšējā posmā Vinterbergā. Viņam gan nebija jāspēkojas ar visiem pasaules labākajiem braucējiem, jo vairums no tiem sacensības boikotēja trases sliktā stāvokļa dēļ. 

Kivlenieks šajā posmā izcīnīja astoto vietu, bet iepriekš Oberhofā viņam izdevās iegūt bronzu.

Komandu stafetes brauciens paredzēts plkst.14.30 pēc Latvijas laika.

Sestdien divniekos Juris un Andris Šici izcīnīja bronzas medaļas.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Kā noskaidroja aģentūra LETA, jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu