"Piedāvāja atstāt manas mantas aiz durvīm." Pēc atgriešanās no koronavīrusa skartā reģiona Itālijā puisis zaudē dzīvesvietu Londonā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Itāļu puisis vārdā Seabstiano Piva ikdienā dzīvo Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, taču pavisam nesen viņš bija devies uz dzimteni, lai apciemotu ģimeni. Tajā laikā notika koronavīrusa uzliesmojums Itālijā tieši reģionā, kurā dzīvo viņa vecāki. Atgriežoties mājās, itāļa kaimiņi, baidoties no inficēšanās ar "Covid-19", izlika Sebastiano aiz durvīm, puisis pastāstīja portālam "Vice".

Sebastiano pagājušajā nedēļā devās uz Itāliju, lai apciemotu savu ģimeni. Tajā brīdī Itālijā ar koronavīrusu inficējušies bija tikai tie tūristi, kuri bija no Ķīnas. No vietējiem iedzīvotājiem neviens nebija saslimis.

Viņa dzimtā pilsēta ir Monca. Tā atrodas Itālijas ziemeļos netālu no Milānas. Nedēļas laikā itālis devās uz Komo ezeru un staigāja kalnos. Viņš devās uz pludmali, taču nepeldējās, jo bija pārāk auksts laiks. Sebastians atzīst, ka nav devies uz pilsētām, kurās notika koronavīrusa uzliesmojums. Viņš pat nepārvietojās ar sabiedrisko transportu.

"Tas bija mans pirmais viesošanās vakars Itālijā, kad sākās koronavīrusa uzliesmojums. Sāku apjaust, ka tas ir patiešām nopietni, jo par vīrusu stāstīja gan ziņās, gan radio. Medijos tā bija galvenā tēma, jo viņi provocēja šo masu histēriju. Cilvēki sāka steigties uz veikaliem pēc pārtikas," sacīja puisis.

Sebastiano gan atzīst, ka viņa ģimenē valdīja tikai neliels satraukums, taču viņi nebija tik noraizējušies. Viņiem bija roku dezinfekcijas līdzeklis un puiša mamma no darba bija dabūjusi vairākas sejas maskas. Puisis atminas, ka tad, kad ielidoja Itālijā, viņu pārbaudīja, vai viņš ir drudzis.

"Brīdī, kad man bija paredzēts lidot atpakaļ uz Lielbritāniju, paziņoja, ka Itālijas ziemeļi ir bīstamā zona. Aizrakstīju ziņas saviem kaimiņiem, ka atrodos bīstamajā zonā, bet neesmu ceļojis uz citām pilsētām. Mani kaimiņi zināja, ka atrodos bīstamajā zonā. Kad nolaidos Londonā, neviens mani nepārbaudīja," stāstīja Sebastiano.

"Kad ierados mājās, viens no maniem kaimiņiem stāstīja, ka viņam darbā lika izolēties no manis. Gadījumā, ja viņš to nedarītu, tad viņiem uz divām nedēļām būtu jāizvācas no mājām vai arī man būtu jāmeklē citas mājas," atklāja itāļu puisis.

"Otrs kaimiņš lietoja imūnsupresantus, jo bija mazliet satraukts. Arī viņam teica, ka, ja viņš sazinās ar kādu, kurš bijis Itālijā vai Ķīnā, tad labāk izolēties. Viņš ir zinātnieks un strādā ar pelēm. Ja viņš saslimtu, tad visam pētījumu centram būtu jānogalina visi eksperimentiem domātie dzīvie objekti," teica Sebastiano.

Viņi konkrēti neko neteica, tāpēc tas Sebastiano ļoti kaitinājis. Patiesībā viņi puiša klātbūtnē jutās ļoti neērti. Lieta tāda, ja Sebastiano patiešām būtu bijis inficēts, tad viņš uzreiz dotos mājās, taču viņš brauca cauri visai Londonai.

"Kopā ar savu draudzeni izvēlējos atgriezties pie viņas. Tad sazinājos ar savu māsīcu un viņa man piedāvāja palikt pie viņas. Kad man vajadzēja savākt savas mantas, viņi piedāvāja mantas vienkārši savākt un nolikt pie durvīm. Es viņiem teicu, ka ieradīšos tad, kad neviens nebūs mājās," atminas puisis.

Pēdējās četras dienas Sebastiano dzīvo pie savas māsīcas Londonas dienvidos. Viņai ir studija, kurā ir istaba viesiem. Tiesa, kas notiek ar tiem cilvēkiem, kuriem nav, kur palikt? Ne valdība, ne Nacionālais Veselības dienests Sebastiano nav informējuši par to, ko viņam vajadzētu darīt. Lai gan puisim nav nekādu simptomu, viņš vēlas izrādīt interesi, ko viņam vajadzētu darīt. 

"Jūtos nedaudz vīlies savos dzīvokļa biedros, jo viņi varēja vismaz painteresēties, vai ar mani viss ir kārtībā. Viņi ir jauki cilvēki un man nesagādāja problēmas apmesties kaut kur citur. Es tur dzīvoju un maksāju īri, bet varbūt man nevajadzētu maksāt par divām nedēļām? Ceru, ka drīzumā atgriezīšos savās mājās," cerību pauda puisis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu