Laksa: Par WNBA draftu neiespringstu, taču domās tas ir

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" spēlētāja Kitija Laksa (nr.33, baltā tērpā)
"TTT Rīga" spēlētāja Kitija Laksa (nr.33, baltā tērpā) Foto: Zane Bitere/LETA

Aprīļa vidū gaidāmais Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) drafts, kurā izraudzīta, visticamāk, tiks arī Kitija Laksa, basketbolistei liekas raizes nesagādājot, taču ideja par šo līgu prātu nepamet, sarunā ar žurnālu "Sporta Avīze" teica Latvijas izlases basketboliste.

Laksa laukumā pēc traumas pirmo reizi atgriezās decembra sākumā, bet kārtīgāku spēļu ritmu izdevies sajust vien šogad. Basketboliste sarunā ar laikrakstu "Sporta Avīze" neslēpa, ka sākums nav bijis viegls.

"Iet kā pa kalniem," saka Latvijas izlases spēlētāja. "Ir dienas, kad iet labāk, bet citās sliktāk. Šis ir garš process, un es neesmu tā galā, lai arī vairs nav tālu. Simtprocentīgi gatava laukumā vēl nejūtos, bet dienu no dienas pie tā strādāju."

"Basketbola elementi nav problēma. Kad iesildos, jūtos ļoti labi. Tomēr ir arī dienas, kad slodze bijusi lielāka. Tad arī celis nedaudz pasāp."

Basketboliste neslēpa, ka ne uz brīdi nav šaubījusies, ka spēs atgriezties, lai arī izskanēja baumas par karjeras beigšanu. "Tādas runas kaut kur izskanēja, bet es tās neņēmu vērā, jo biju pārliecināta, ka spēšu atgriezties. Jā, laiks varbūt bija ilgāks, bet nekad nepadevos un nenolaidu rokas," atklāj Laksa.

"Procesā bija iesaistīti daudzi speciālisti, tāpēc arī uzklausīju vairākus viedokļus, kas vienā brīdī galvā izveidoja putru. Dažbrīd vēl aizvien informācijas ir par daudz, tāpēc cenšos ap sevi sapulcēt pareizos cilvēkus."

Lai arī basketboliste ilgu laiku biju ārpus ierindas, viņa aizvien ir viena no iekārojamākajām Eiropas spēlētājām. To novērtējuši arī Ziemeļamerikas speciālisti, kuriem Laksu labāk izdevās iepazīt, kad viņa spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA). Šī gada WNBA draftā viņai tiek prognozēta vieta otrās kārtas beigās vai trešās sākumā.

"Šobrīd par draftu neiespringstu, eju soli pa solim, dienu pa dienai, cenšos, kā vien varu, palīdzēt "TTT Rīga" komandai," pauž Laksa. "Melotu, ja teiktu, ka nedomāju par draftu, jo tas bijis mans ilgtermiņa mērķis, uz kuru esmu gājusi. Starp drafta dalībniecēm būšu, bet vai tikšu uzaicināta klātienē, nezinu. Šobrīd vēl ir daudz nezināmā - es cenšos kontrolēt to, ko varu iespaidot, un iespringt par lietām, kas ir tagadnē."

Laksa neslēpa, ka vēlētos spēlēt WNBA, bet līdz tam vēl esot tāls ceļš ejams, jo sākotnēji jātiek draftētai, pēc tam jāiztur treniņnometne, bet tikai pēc tam var cerēt par vietu starp 12 spēlētājām komandā.

Pagājušajā nedēļā īstermiņa līgumu ar WNBA komandu Atlantas "Dream" noslēdza Elīna Babkina, kura, visticamāk, šī mēneša laikā dosies uz Ziemeļameriku, lai censtos nopelnīt pilnvērtīgu līgumu.

Latvijas izlases viena no līderēm Laksa šosezon Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā astoņos mačos vidēji izcēlās ar astoņiem gūtiem punktiem un 2,6 atlēkušajām bumbām. Tikmēr "Douglas" Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņa ar septiņos dueļos caurmērā guva 18 punktus, izcīnīja 3,7 bumbas un 2,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, palīdzot Latvijas čempionvienībai "TTT Rīga" izcīnīt uzvaru finālā.

Finālspēlē pret Lietuvas komandu Kauņas "Aistes-LSMU" komandu Laksa guva 17 punktus, bet "TTT Rīga" svinēja pārliecinošu panākumu ar 107:67 (17:21, 27:21, 39:9, 24:16).

Jau ziņots, ka pērnā gada novembrī Laksa NCAA čempionāta spēlē guva nopietnu ceļgala savainojumu, kā rezultātā viņa pagājušajā vasarā nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionātā. Laksa pirms decembra mača, kad "TTT Rīga" aizvadīja savu pirmo spēli sezonā, laukumā nebija devusies aptuveni 13 mēnešus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu