Video ⟩ Aizkrauklē aizturēts nepilngadīgais, kurš sabojājis vismaz 13 automašīnas un ar pastrādāto dižojies internetā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizkrauklē aizturēts nepilngadīgs jaunietis, kurš pēdējā februāra dienā Aizkrauklē sabojājis vismaz 13 automašīnas, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policijā saņemta informācija par sociālajā vietnē ievietotu videomateriālu, kurā redzams, kā jaunietis Aizkrauklē tīšām bojā ielas braucamās daļas malā novietotās automašīnas. Ņemot vērā saņemtos materiālus, policisti noskaidroja, iespējams, vainīgo personu, pret kuru pašlaik ir ierosināts kriminālprocess. 

Sākotnējā informācija liecina, ka 2004. gadā dzimis jaunietis 29. februārī ap plkst. 23.50 nodarīja dažāda rakstura un pakāpes bojājumus vismaz 13 automašīnām, kas bija novietotas Aizkrauklē, Lāčplēša ielas braucamās daļas malā.

Jaunietis nolauza vai sabojāja transportlīdzekļu spoguļus, kā arī vienai automašīnai, uzlecot uz tās, sabojāja motora pārsegu un jumtu, turklāt viņa darbības tika nofilmētas un video ievietots sociālajā vietnē. 

Par notikušo pašlaik ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. 

Tā kā video materiālā ir dzirdamas arī citu cilvēku balsis, izmeklēšanas gaitā tiks skaidrota notikušā aculiecinieku iesaiste nozieguma izdarīšanā un iespējamā atbildība. 

Autovadītāji aicināti ziņot policijai, ja konstatēts, ka Aizkrauklē naktī no sestdienas uz svētdienu ir radušies kādi bojājumi viņu transportlīdzekļiem.

"Policija atgādina, ka mēs esam ne tikai uz ielām, uzraugot sabiedrisko kārtību, bet arī interneta vidē un sociālajās vietnēs, kur iedzīvotāji ar mums var komunicēt un nodot informāciju, kas tiek ņemta vērā un pārbaudīta," uzsvēra Kalniņa. 

Likumsargi izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par šāda un cita veida pārkāpumiem, un norāda, ka policija ir sazvanāma pa tālruņa numuru 110, un šādi informācija tiek nodota operatīvāk, kā arī ir lielāka iespēja pārkāpēju aizturēt.

Likumsargi arī uzsver, ka dižošanās ar pārkāpumu izdarīšanu, to filmējot, nav varoņdarbs, bet gan rupjš pārkāpums, par kuru ir paredzēts sods.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu