Video ⟩ "Tādi ir mani aizkari, jo citu nebija." Vīrietis Rīgā logā vairākus mēnešus izkāris karogu ar PSRS simboliku (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kāda Rīgas nama iemītnieks savā istabas logā izkāris Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas (PSRS) karogu. Aculiecinieki atklāj, ka karogs logā esot izkārts jau vairākus mēnešus, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Video: "Bez Tabu" sižets

Nams atrodas Brasas mikrorajonā, blakus bijušajam Kara hospitālim, kā teritorijā iecerēts būvēt Satversmes aizsardzības biroja jauno ēku. Karogs izkārts dzīvoklī, kā logi ir saskatāmi no divstāvīgā koka nama pagalma.

Mājas pagalmā sastaptie vietējie iedzīvotāji norāda, ka karogam uzmanību nav pievērsuši. Dzīvoklī jau ilgāku laikā dzīvojot kāds īrnieks, kurš karogu pie loga piestiprinājis.

Sākotnēji raidījumam "Bez Tabu" neizdodas īrnieku sastapt, taču pēc tam dzīvokļa durvis tiek atvērtas. Tās atver kāds vīrietis ar zāģi rokā, kurš norāda, ka dzīvoklī šobrīd notiek remonts, tādēļ karogu nevarot apskatīt tuvumā.

"Tādi ir mani aizkari. Citu nebija. Karogu atradu mammas mājas pagrabā. Neesmu saistīts ar komunismu. Vai tad tas ir pretlikumīgi? Man nav nekādu pretenziju pret Latvijas Republiku. Es arī neko nepropagandēju, neslavinu," raidījumam "Bez Tabu" sacīja Ņikita, kurš mitinās dzīvoklī.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis raidījumam norādīja, ka ja likumsargi saņemšot izsaukumu par šāda karoga izkāršanu tad, visticamāk, ka uz norādīto vietu arī dosies likumsargu ekipāža. Tiesa, likumsargiem nav tiesību un pienākuma likt šāda veida karogus aizvākt no publiskas telpas, jo pašreiz to likumdošana neparedz.

"Ņemot vērā, ka šajā gadījumā ir runa par faktiski neeksistējošas valsts karogu, tad likumā nav noteikti nekādi ierobežojumi par šādu simbolu izmantošanu. Ikdienas vajadzībās cilvēks var šādu karogu likt pie sienas, izmantot tapešu, aizkaru vietā, nekādi ierobežojumi nepastāv," atklāja Sadovskis.

Ar šādu karogu nedrīkstētu piedalīties gājienos, piketos vai protestos, jo to likums šādā veidā izmantot karogu aizliedz.

Sadovskis norāda, ka ikdienas vajadzībām cilvēkiem šādu karogu ir atļauts lietot un nekādu ierobežojumu šajā ziņā nepastāvot. Policijas pārstāvis norāda, ka šajā gadījuma pārkāpums neesot konstatēts.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu