Kas zināms par reisu BT226, kurā atradās latviete, kas inficējusies ar "Covid-19" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pirmdien, 2. martā, saņemta informācija par to, ka pasažierei, kura ceļojusi 29. februāra reisā BT226, ir konstatēta koronavīrusa "Covid-19" saslimšana, portālu "Apollo" informēja lidsabiedrības "airBaltic" pārstāvji. 

Reisā kopumā bija 142 pasažieri un pieci apkalpes locekļi. Lidsabiedrība nekavējoties sniedza visu nepieciešamo informāciju par reisu BT226 un sadarbojas ar atbildīgajām iestādēm.

Atbilstoši piesardzības pasākumiem lidmašīnai tiks veikta pilnīga dezinfekcija. Jau 1. martā tai tika veikta papildu dezinfekcija. Konkrētā lidojuma apkalpe uz laiku neveiks savus darba pienākumus.

"airBaltic" konkrētā reisa pasažieriem lūdz sazināties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) Latvijā pa tālruņiem 67081508, 67501590, 27802228 un spkc.gov.lv vai vērsties attiecīgās valsts slimību profilakses un kontroles centrā.

SPKC informēs citu valstu atbildīgās iestādes, kuru valstspiederīgie lidoja šajā reisā.

Pirmais koronavīrusa inficēšanās gadījums Latvijā

Video: Tiešraides ieraksts no preses konferences 2. martā

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Latvijā pirmā ar koronavīrusu "Covid-19" saslimusī sieviete kopā ar ģimeni ceļojusi no Itālijas pilsētas Milānas caur Minheni uz Rīgu, pirmdien, 2. martā, preses konferencē sacīja atbildīgās amatpersonas. 

Saslimusī sieviete nogādāta Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC). Kopā ar viņu ārstniecības iestādē nogādāts arī sievietes bērns. Tiesa, bērnam pirmdien, 2. martā, "Covid-19" nav konstatēts. 

Tā kā pacientei nebija saslimšanas simptomu ceļojuma laikā, risks inficēties pārējiem pasažieriem esot niecīgs, tomēr atbildīgo dienestu pārstāvji aicina cilvēkus, kuri bijuši šajā reisā vai atgriezušies no citiem koronavīrusa izplatības reģioniem, novērot savu veselības stāvokli un simptomu gadījumā vērsties pie mediķiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu