No kāda vīrieša dzīvesvietas izņemtas vairāk nekā divas tonnas alkohola

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkohols. Ilustratīvs attēls
Alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Vidzemē kāda vīrieša dzīvesvietā policija izņēmusi vairāk nekā divas tonnas alkohola, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Viņa stāstīja, ka, apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Valmieras iecirkņa apkalpojamajā teritorijā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu akcizēto preču uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju.

Lai pārbaudītu minēto informāciju, policija īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kura rezultātā februāra beigās administratīvās apskates laikā atklāja un izņēma vairāk nekā divas tonnas nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu, kā arī aprīkojumu un citus izejmateriālus, kas izmantojami alkoholisko dzērienu izgatavošanai un uzglabāšanai.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes. Policija turpina izmeklēšanu, savukārt vīrietim, kura dzīvesvietā tika izņemti minētie priekšmeti un vielas, par draud kriminālatbildība, norādīja Vaskāne.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 221.2 panta 1. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vaskāne atgādināja, ka VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

VP atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67 075 444, kas ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informācija precīzi jādefinē. Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir VP mājaslapā "www.vp.gov.lv" atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc iedzīvotāju informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu