Pirmā "Covid-19" paciente no Latvijas Infektoloģijas centra devusies mājās otrdien (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar jaunā koronavīrusa izraisīto "Covid-19" saslimusī sieviete otrdien pametīs Latvijas Infektoloģijas centru (LIC) un dosies ārstēties mājās, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Sievietei slimības simptomi izpaudušies viegli, turklāt atkārtotā analīze nebija "Covid-19" pozitīva. Viņai sniegtas rekomendācijas gan par ārstēšanos, gan pašizolāciju uz 14 dienām. Tāpat sievietei jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.

Kopā ar sievieti mājās dosies arī viņas meita, kurai gan nebija konstatēta "Covid-19" infekcija.

Plašākus komentārus par sievietes ārstēšanos Namniece nesniedza.

LIC vadītāja Baiba Rozentāle Latvijas televīzijai pastāstīja, ka sievietei nekāda īpaša ārstēšana nav veikta.

Kā ziņots, pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" Latvijā tika apstiprināta pirmdien.

Minētā sieviete sestdien, 29. februārī, ielidoja no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna ar reisa numuru "BT-226" 29. februārī plkst. 15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst. 17.55 ielidojusi Rīgā. Inficēšanās notikusi Itālijā. Sieviete kopā ar ģimeni ceļojusi no Itālijas uz Minheni Vācijā un tad ar lidmašīnu uz Rīgu.

Speciālisti jau vakar paziņoja, ka ir ieguvuši visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu, kā arī lidmašīnas pasažieriem. Identificētas tuvākās kontaktpersonas, kas sēdējušas tuvu saslimušajai personai.

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019. gada 31. decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu.

Jaunais koronavīruss ceturtdien tika konstatēts Igaunijā, bet piektdien - arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Visos šajos gadījumos inficētās personas kaimiņvalstīs ieradušās no vīrusa skartajām valstīm un teritorijām, konkrētajos gadījumos - no Irānas un Itālijas.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, - ir jāzvana uz 113.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu