"Brīžiem jūtos kā ku*e." Leģendārais Maiks Taisons stāsta par cīņu ar pagātnes "dēmoniem" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP / Scanpix

Slavenais bokseris Maiks Taisons nesen savā podkāstā uz sarunu bija aicinājis citu boksa leģendu - Reju Lenardu. Abi vecmeistari apsprieda dažādus tematus, bet Dzelzs Maiks nespēja valdīt emocijas, kad sāka stāstīt par savām personības izmaiņām.

53 gadus vecais Taisons atklāja, ka ikdienā bieži sevī jūt tukšumu. Ilgus gadus viņš bija boksa un, iespējams, visa sporta lielākā zvaigzne, bet tagad šie laiki ir pagātnē. Apziņa, ka reiz esi bijis kas varenāks, acīmredzot joprojām "grauž" Dzelzs Maiku.

"Es perfekti pārzinu cīņas mākslu. Es pārzinu kara mākslu. Tāpēc visi no manis tik ļoti baidījās. Kad biju ringā, visi no manis baidījās, jo biju iznīcinātājs. Es biju tam radīts," stāstīja Taisons.

"Tagad šīs dienas ir pagātnē. Jūtu tukšumu. Es vairs neesmu nekas. Šobrīd smagi strādāju, lai apgūtu pazemīguma mākslu," turpināja leģendārais bokseris, kurš, sakot šos vārdus, ļāva vaļu asarām.

"Tāpēc arī es raudu, jo vairs neesmu tas cilvēks, bet man viņa pietrūkst," par zudušo pagātnes slavu pārdzīvoja Taisons.

Dzelzs Maikam joprojām pieder visu laiku jaunākā smagsvaru pasaules čempiona tituls. 1986. gadā viņš "iznīcināja" Trevoru Berbiku. Tobrīd jaunajam amerikānim bija vien 20 gadi un četri mēneši. 

Ātri iegūtajai slavai sekoja tumšāks periods, kas iesākās ar slaveno zaudējumu Džeimsam Daglasam un turpinājās ar cietumsodu par izvarošanu, kas, kā reiz izteicies pats bokseris, ir noziegums, kurā viņš nekad neatzīs savu vainu.

Leģendārais bokseris sportam ardievas teica 2005. gadā pēc zaudējuma Kevinam Makbraidam. Savas karjeras laikā Taisons izcīnīja 50 uzvaras (44 ar nokautu) un sešas reizes atzina pretinieka pārākumu. Pēc sportista gaitu noslēgšanas Taisons ir atvēris savu labdarības fondu, tēlojis vairākās filmās, kā arī vada savu "Hotboxin" podkāstu.

Lai gan šodien Taisons dzīvo mierīgu un pat iedvesmojošu dzīvi, viņš pats atzīst, ka baidās no tā cilvēka, kas viņš bija pagātnē.

"Reizēm jūtos kā ku*e. Negribu, lai šis cilvēks iznāk ārā, jo zinu, ka ar viņu kopā atgrieztos īstena elle. Un tā nepavisam nav laba sajūta. Es šobrīd nemēģinu izklausīties kā sūrais puisis - man no viņa reāli ir bail," noslēgumā par savu pagātnes "es" izteicās Dzelzs Maiks.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu