"Šķiet, manas plaušas vairs nestrādā normāli." Singapūrietes, kura izveseļojusies no koronavīrusa, stāsts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pasaulē turpina izplatīties jaunais koronavīruss un ar to inficējušies jau vairāk nekā 92 tūkstoši cilvēku. Kāda Singapūras sieviete, kura izveseļojās no "Covid-19" britu raidorganizācijai BBC dalījās savā stāstā par inficēšanos ar koronavīrusu.

Singapūras iedzīvotāja Džūlija atklāja, ka 3. februārī viņai sācies drudzis. Temperatūra svārstījusies virs 38 grādiem. Viņa izdzērusi divas paracetamola tabletes un sajutusies daudz labāk. "Atceros, ka nejutos tik slikti nemaz. Biju nogurusi un visu dienu gulēju."

"Pēc tam, kad drudzis pazuda, visu atlikušo nedēļu jutos patiešām labi. Es neklepoju un pat nešķaudīju. 7. februārī agri no rīta, aptuveni plkst. 3., es pamodos un sajutu, ka istaba griežas," sacīja Džūlija.

Nākamajā dienā Džūlijai tika konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu. Viņa tika ievietota speciāli izolētā telpā.

"Telpā bija tikai četras sienas un durvis. Ēdienu saņēmu caur speciāli izveidotu un drošu lūku sienā. Tāpat caur lūku saņēmu nepieciešamos medikamentus, pārvelkamās drēbes un dvieļus," atminās singapūriete.

Visiem inficētajiem pacientiem bija atļauts sazināties ar saviem tuviniekiem. "Tiesa, pie manis neviens nedrīkstēja nākt. Brīžiem man gribējās uzsist pa sienu un parunāties ar blakus telpā esošo pacientu. Man ļoti pietrūka komunicēšana ar citiem cilvēkiem."

Vissmagākajā slimības punktā sievietei bija problēmas ar elpošanu. "Sajutu, ka plaušu darbībā notiek pārslodze. Tās tiešām ļoti smagi darbojās. Bija ļoti grūti tikt no gultas līdz tualetei, lai gan tā atradās tepat blakus."

"Es nezinu, vai vīrusam ir ilgtermiņā paliekošas sekas, taču jūtu, ka nespēji doties ilgās pastaigās. Uzreiz sāku izjust elpas trūkumu. Man vajag apsēsties un atpūsties. Tādas lietas ar mani pirms tam nav notikušas," sacīja Džūlija.

Sieviete no slimnīcas tika izrakstīta deviņas dienas pēc tam, kad atklājās, ka viņa ir inficējusies ar koronavīrusu. 

Džūlija uzskata, ka cilvēki par "Covid-19" taisa paniku, jo viņi par to neko nezina. Viņa to novērojusi ne tikai Ķīnā, bet arī globālā mērogā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu