Video ⟩ Vietējā iedzīvotāja pastāsta par jauniešu masu kautiņu Bauskā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pirmdienas, 2. marta, vakarā Bauskā izcēlās pamatīgs masveida kautiņš starp vietējiem un Iecavas jauniešiem. Par dūru vicināšanas iemesliem joprojām nav skaidrība - izskanējušas runas par strīdu internetā, ziņo raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Kāds no vietējiem Bauskas jauniešiem sociālajos tīklos bija sastrīdējies ar Iecavas pusaudžiem. Turpinot diskutēt, iecavnieki nolēmusi baušķeniekus aicināt izkauties. No Iecavas atbraukuši vairāki puiši, bet it kā kāvušies gan tikai trīs.

Vietējie iedzīvotāji saka, – kautiņa iemesli ir neskaidri. Izskanējusi versija par strīdu, kas saistīts ar tehniskām lietām - motorollera labošanu. Sekas tagad smagas, jo ir gan cietušie, gan bojāts īpašums.

"Trīs zēniem salauza degunus, pārsita pieri un vēl kaut ko. Iecavniekiem tika sasista mašīna. Cik es dzirdēju, tad baušķeniekiem bijusi arī beisbola nūja. Man liekas, ka no Iecavas kopā atbrauca kādi septiņi līdz deviņi puiši," sacīja vietējā iedzīvotāja.

"Puiši no Iecavas atbrauca ar mašīnām. Bija sarunāts, ka plkst. 18 būs "strelka", bet viņi atbrauca tikai plkst. 21," turpināja vietējā.

Bauskas pašvaldības policijā saka, ka kautiņu nav izdevies novērst, jo vietējie iedzīvotāji bijuši ļoti pasīvi, ziņojot par pulcēšanos. Pirmie nemieri un musināšana uz vardarbību jau bijuši Bauskas autoostā. Vienīgais, kurš informējis par briestošām nepatikšanām, bijis brīvdienā esošs kārtības sargs no tuvējā pagasta.

"Runāt par to mājās, runāt arī publikā. Ja mums šādi gadījumi notiek, mēs neviens nevēlamies, lai mūsu bērni savā starpā sakaujas. Tas ir pilnīgi nepieļaujams. Pēdējo gadu laikā nav bijis šāds gadījums. Es domāju, ka Bauska ir droša," saka Bauskas novada domes priekšsēdētājs Arnolds Jātnieks.

Neoficiāli izskanējušas ziņas, ka otrdienas vakarā baušķenieki esot ielūgti uz atbildes vizīti Iecavā.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Valsts policija (VP) pēc kautiņa Bauskā pārbaudījusi 34 jauniešu personības un sākusi 13 administratīvo pārkāpumu lietas par iespējamo narkotiku lietošanu.

Neilgi pēc tam likumsargi novērošanas kamerās pamanīja, ka dažādās vietās Bauskā pulcējas vairāki jaunieši, kuri arī pārvietojās pa pilsētas ielām, neizraisot nekādus likumpārkāpumus.

Lai uzzinātu, ar kādu nolūku viņi pulcējas, policisti pārbaudīja 34 jauniešu personības. Minētās pārbaudes laikā likumsargiem radās aizdomas par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu, tāpēc uz medicīnas iestādi ekspertīzes veikšanai nogādāti 13 jaunieši, kā arī sāktas 13 administratīvo pārkāpumu lietas. Pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas tiks lemts par tālāko rīcību.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu