LIC virsārste: Pirmā "Covid-19" paciente Latvijā vairs nevar inficēt citus (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas poliklīnikā notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas poliklīnikā notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā pirmā identificētā jaunā koronavīrusa "Covid-19" paciente, kura pēc aptuveni divām slimnīcā pavadītām dienām no tās izrakstīta, citus vairs nevar inficēt, trešdien preses konferencē uzsvēra Latvijas Infektoloģijas centra virsārste Velga Ķūse.

Viņa skaidroja, ka sievietei brīvdienās bijusi paaugstināta temperatūra un pirmdien viņa nonākusi Infektoloģijas centrā. Atrodoties stacionārā, viņai vairs nav bijis nekādu klīnisko simptomu, piemēram, temperatūras. Otrais "Covid-19" tests bijis negatīvs.

Kā skaidroja speciāliste, ja nav klīnisko simptomu, tad nav nepieciešams veikt vēl trešo izmeklējumu uz "Covid-19". "Šajā gadījumā nebija nepieciešamības veikt papildu izmeklējumus un labā veselības stāvoklī paciente tika izrakstīta mājās ar rekomendācijām vērot savu veselību," uzsvēra Ķūse.

Speciāliste arī atklāja, ka bērnam, kurš kopā ar sievieti tika stacionēts slimnīcā, tika konstatēta adenovīrusa infekcija. Vēl citiem pacientiem, kuriem bija aizdomas par jauno vīrusu, konstatēta gripa, skaidroja Ķūse.

Savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas infektoloģijas galvenā speciāliste Ludmila Vīksna uzsvēra, ka "Covid-19" izmeklēšanai tiek izmantota ļoti jūtīga un laba metode.

Video: Infektologi informē par jaunāko saistībā ar koronavīrusu

Latvijā pirmā ar koronavīrusu "Covid-19" saslimusī kopā ar ģimeni ceļoja no Milānas Itālijā caur Minheni uz Rīgu, pirmdien, 2. martā, preses konferencē sacīja atbildīgās amatpersonas. 

Saslimusī sieviete tika nogādāta Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC). Kopā ar viņu ārstniecības iestādē nogādāts arī sievietes bērns. Tiesa, bērnam "Covid-19" nav konstatēts. Stacionētā paciente pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvjiem vērsusās pati. 

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs pastāstīja, ka "airBaltic" lidmašīna ar reisa numuru "BT-226" sestdien, 29. februārī, plkst. 15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst. 17.55 ielidojusi Rīgā. Inficēšanās notikusi Itālijā.

Vakar 3. martā, sieviete tika izrakstīta no LIC, taču viņai 14 dienas jānodrošina pašizolācija.

Pēdējā diennaktī pārbaudes uz "Covid-19" veiktas vēl 21 cilvēkam, tai skaitā arī trīs bērniem. Visi rezultāti bijuši negatīvi, saslimšanu nekonstatējot.

Kopumā Latvijā ar aizdomām par "Covid-19" līdz šim izmeklēti 152 pacienti, no tiem 20 bērni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu