"Ryanair" par ceturtdaļu samazina reisus uz un no Itālijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ryanair" lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
"Ryanair" lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatību Īrijas zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair" paziņojusi, ka no 17. marta līdz 8. aprīlim neveiks līdz 25% īso lidojumu uz un no Itālijas lidostām, tostarp no un uz Rīgu.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja lidostā "Rīga", "Ryanair" uz laiku samazinās reisu skaitu maršrutā Rīga-Bergamo un Bergamo Rīga - no 17. marta līdz 28. martam būs par vienu reisu nedēļā mazāk nekā patlaban, savukārt no 29. marta līdz 8. aprīlim - par diviem reisiem nedēļa mazāk nekā patlaban.

Kā liecina informācija "Ryanair" mājaslapā, patlaban lidsabiedrība no Rīgas uz Bergamo veic piecus reisus nedēļā.

Par citām izmaiņām "Ryanair" un citu lidsabiedrību plānos informācija lidostā "Rīga" pagaidām nav saņemta.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka reisu skaita samazināšana attiecas lielākoties uz lidojumiem uz un no citām valstīm. Saistībā ar "Covid-19" vīrusa izplatību būtiski sarucis pieprasījums pēc biļetēm uz "Ryanair" reisiem uz un no Itālijas marta beigās un aprīļa sākumā, norādījusi aviokompānija.

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) ir pieprasījusi no "Ryanair" informāciju par pasažieriem, kuri sestdien, 29. februārī, lidojuši reisā Bergamo-Rīga kopā ar koronavīrusa "Covid-19" inficētu pasažieri, aģentūru LETA informēja CAA pārstāvis Aivis Vincevs. Pagaidām šī informācija nav saņemta.

CAA ir saņēmusi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pieprasījumu iegūt pasažieru sarakstu, kuri 29. februārī lidoja reisā Bergamo-Rīga. 

Vincevs norādīja, ka minēto lidojumu izpildīja aviokompānija "Ryanair", kas ir bāzēta Īrijā, tāpēc CAA patlaban veic visas nepieciešamās darbības, lai šo sarakstu iegūtu. Tiklīdz CAA būs ieguvusi pasažieru sarakstu, tas nekavējoties tiks nodots SPKC rīcībā.

Kā ziņots, Igaunijā otrdien apstiprināts otrs saslimšanas gadījums ar "Covid-19". Saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju. Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās, paziņoja Igaunijas Veselības departamenta preses dienests.

Veselības departaments noskaidro personas, ar kurām saslimušais kontaktējies, sazinās ar viņiem un sniedz rekomendācijas. Ar viņu tuvā kontaktā esošo cilvēku veselība tiek aktīvi kontrolēta un viņiem 14 dienas būs jāpaliek mājās.

Savukārt SPKC apstiprināja, ka ir saņēmis informāciju no Igaunijas kolēģiem par kaimiņzemē konstatēto otro apstiprināto "Covid-19" saslimšanas gadījumu.

Pēc centram sniegtajām ziņām, ceļojuma laikā pasažierim nebija infekcijas slimības pazīmes, līdz ar to citu pasažieru inficēšanās risks esot niecīgs. Tomēr SPKC ir sācis epidemioloģisko izmeklēšanu, un epidemiologi sazināsies ar īpašā riska kontaktpersonām, kas sasirgušajam sēdēja vistuvāk.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27. februāra rītā, ar "Covid-19" saslimušais Irānas pilsonis bija ceļojis caur Rīgu.

Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar "Covid-19", un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu