"Cienu spēlētājus, kuri nepadevās." Ģirts Ankipāns atskatās uz neveiksmīgo Rīgas "Dinamo" sezonu (1)

Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rīgas "Dinamo" pēc neveiksmīgas sezonas šķīrās no visa treneru kolektīva.  Detalizētāku atskatu uz neizdevušos sezonu sarunā ar KHL sniedzis nu jau bijušais Rīgas "Dinamo" treneris Ģirts Ankipāns.

Pēc 2018./2019. gada sezonas, kad līdz izslēgšanas spēlēm pietrūka pavisam nedaudz, tika sperts nopietns solis atpakaļ, un mazāk punktu šogad bija tikai rīdzinieku vārdabrāļiem no Minskas. Kluba bijušais galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar KHL izteicās, ka būtisku lomu šā gada neveiksmēs nospēlēja daudzās traumas.

"Pēc pagājušās [2018./2019. gada] sezonas gaidījām ko pavisam citu. "Dinamo" ir ļoti jutīgs attiecībā uz savainojumiem. Ir grūti iekrāt punktus, ja teju vienlaikus no sastāva izkrīt pieci aizsargi un abi vadošie vārtsargi. Tajā pašā laikā tā bija lieliska iespēja jaunajiem spēlētājiem," par savainojumiem izteicies Ankipāns. Speciālists uzsvēris, ka arī iepriekšējā sezonā uz neilgu laiku no sastāva izkrituši līderi Mejone un Videls, kas galu galā arī maksājis iespēju tikt izslēgšanas spēlēs.

Tāpat treneris arī atzina, ka, iespējams, starpsezonā vajadzēja spēlētājus vairāk nostrādināt, lai sezonas gaitā izvairītos no savainojumiem. Tiesa, viņš arī uzsvēra, ka savainojumu specifika nenorāda uz kādu konkrētu problēmu.

Sarunas turpinājumā Ankipāns pieskārās arī Kristera Gudļevska tematam. Uz jautājumu, vai ar latviešu vārtsargu netika saistītas pārāk lielas cerības pirmā vārtu vīra lomā, bijušais "Dinamo" stūrmanis atbildēja izvairīgi: "Tas ir bizness. Pagājušajā sezonā tandēms Biļalovs-Gudļevskis bija lielisks. Arī Kristers uzrādīja vēl nebijušu atvairīto metienu procentu, jo viņi viens otram radīja ļoti labu konkurenci. Kristers gribēja kļūt par pirmo vārtsargu. Mēs viņam, kā savējam, devām iespēju šo ieceri īstenot."

Tāpat speciālists uzsvēra starpsezonas būtiskāko zaudējumu, Biļalova, Videla un Majones nozīmīgumu, kā arī atklāja, ka klubam reāli neizdevās aizstāt nevienu no viņiem. Videla vieta esot bijusi atvēlēta Ulstremam, Majones - Māršalam, bet pirmā vārtsarga vietā, kā zināms, tomēr izdevās atrast spēcīgu spēlētāju - Aleksandru Salāku. Ankipāns čehu vārtsargam sarunā veltījis lielas uzslavas, apšaubot to, vai līdz šim Rīgas "Dinamo" ir bijis tik spēcīgs vārtsargs.

Ankipāns sarunā arī piedāvāja plašāku ieskatu lēmumā atlaist Davidu Ulstremu un Jakubu Berglundu. 

"Spēlētājs, kurš nav gatavs gulties ripai ceļā, nedrīkst atrasties komandas sastāvā," izteicies Ankipāns, kuram tika jautāts, vai viņš ar šo apgalvojumu bija domājis tieši Ulstremu. Uz šādu provokāciju Ankipāns atbildējis izvairīgi, apgalvojot, ka uzvārdus nesauks.

Ankipāns atklājis, ka Ulstrems ticis iekļauts sastāvā, lai būtu partneris Laurim Dārziņam, bet viņiem tā arī neesot izdevies saspēlēties, līdz ar to trenera uztverē lēmums atlaist zviedru uzbrucēju nav bijis priekšlaicīgs: "Punkti? Tos vajag svarīgos mirkļos, nevis tad, kad esi iedzinējos ar 0:3. Davids ir labs hokejists, bet šī laikam nebija viņa komanda."

Savukārt uz šķiršanos no Berglunda pamudinājuši citi apstākļi: "Tas bija tikai bizness. Tobrīd mainījām vārtsargus un bija nepieciešama nauda Aleksandram Salākam."

Ankipānam sakāmais bija arī par "Dinamo" jauno spēlētāju sniegumu aizvadītajā sezonā: "Viņi ne līdz galam bija fiziski gatavi. Viņiem vēl vajag nobriest. Sakiet, cik komandas ir tikušas izslēgšanas spēlēs ar jaunajiem spēlētājiem? Mēs redzam, ka top komandas pamazām iekļauj jaunatni savā sastāvā, bet tās, kā jau minēju, ir vadošās komandas. Viņi to var atļauties. Bet arī tam ir vajadzīga drosme."

Nobeigumā latviešu speciālistam tika jautāts par pozitīvo, ko viņš ir spējis paņemt no šādas sezonas.

"Man tā bija ļoti liela pieredze. Gan kā trenerim, gan personībai. Tā bija dzīve ar režīmu, kas katru rītu paredzēja pamosties ar domu: "Ko es varētu izdarīt citādāk?" Cienu spēlētājus, kuri nepadevās. Galvenais, ka situācijā, kurā atradāmies, mūs joprojām atbalstīja ļoti daudz līdzjutēju. Paldies par lielisku atbalstu. Viņi redzēja, ka nepadevāmies, arī kad ne viss sanāca," nobeigumā sacījis Ankipāns.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dinamo Rīga (@dinamorigaofficial) on

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL regulārajā čempionātā 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu, kas bija otrs vājākais sniegums visā līgā. Pēdējo vietu ieguva Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas izcīnīja par diviem punktiem mazāk.

24 klubu konkurencē "Dinamo" ierindojās 23. vietā ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11,0%) un ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%).

Sesto sezonu pēc kārtas Rīgas "Dinamo" komandai nav izdevies sasniegt KHL izslēgšanas spēļu turnīru jeb Gagarina kausa izcīņu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu