"Rīgas" hokejisti iegūst punktu cīņā par septīto vietu MHL Rietumu konferencē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
HK "Rīga"
HK "Rīga" Foto: Kaspars Volonts (www.hkr.lv)

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga" trešdien cieta zaudējumu regulārā čempionāta mačā, taču ieguva punktu cīņā par septīto vietu Rietumu konferencē.

Rīdzinieki viesos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Rietumu zonas trešajai labākajai komandai Maskavas "Krasnaja Armija".

Pirmā perioda astotajā minūtē rīdziniekus no vārtu zaudējuma glāba Jānis Voris, kurš atvairīja pretinieku hokejista izpildīto "bullīti". Nepilnas trīs minūtes pirms trešdaļas beigām mājiniek kļūdījās vairākumā, kā rezultātā "Rīgas" hokejisti izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu, Atnonam Siņegubovam panākot 1:0.

Otrā perioda devītajā minūtē Voris nedaudz aizkavējās aiz vārtiem un "Rīgas" komanda zaudēja ripu, kas laukuma saimniekiem ļāva izlīdzināt spēles rezultātu. Vairāk vārti pamatlaikā netika gūti un cīņa turpinājās pagarinājumā, kura trešajā minūtē mājinieki izrāva uzvaru - 2:1.

Voris šajā mačā atvairīja 42 no 44 pretinieku mestajām ripām,

Otrdien latvieši bija pārāki ar 4:3.

Jau ziņots, ka pirmdien "Rīga" nodrošināja vismaz astoto vietu Rietumos un vietu izslēgšanas spēlēs pēc tam, kad tuvākie konkurenti "Russkije Vitjazi" savā pēdējā spēlē pamatturnīrā viesos ar 1:3 zaudēja Stupino "Kapitan" un vairs nevarēja apsteigt "Rīgu". Rīdzinieki izslēgšanas turnīrā spēlēs pēc četru gadu pārtraukuma.

Rīgas komanda ar 72 punktiem 62 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet līdz septītajā pozīcijā esošajai Maskavas "Spartak", kas regulāro turnīru jau noslēgusi, ir divi punkti. Regulārā čempionāta noslēgumā rīdziniekiem būs divi mači ar Pekinas "ORG Junior", kas šosezon tikai vienā no 61 spēles atņēmusi pretiniekiem punktus.

Par "Rīga" galveno treneri pērnvasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžera pienākumus turpina pildīt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu