Igaunijā otrais ar "Covid-19" inficēšanās gadījums konstatēts Tartu. Radušās aizdomas par vēl vienu inficēto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Trešdien, 4. martā, Igaunijas Veselības departamenta pārstāve Eike Kingsepa atklāja, ka otrais inficēšanās gadījums ar koronavīrusu pašlaik ārstējas Tartu pilsētā. Tāpat esot radušās aizdomas, ka pilsētā dzīvo vēl kāda persona, kura inficējusies ar "Covid-19", ziņo portāls "Postimees".

Kā zināms, tad otrā persona, kura saslimusi ar koronavīrusu, no Itālijas pilsētas Bergamo ielidojusi Rīgā, no kurienes pēc tam ar personīgo automašīnu devusies uz Igauniju. Personai ir viegli simptomi, tāpēc ārstēšana notiek mājas apstākļos.

"Esam dzirdējuši dažādas versijas, ka šī persona, kurai ir apstiprināts koronavīruss, pārvietojusies pa pilsētu," sacīja Veselības departamenta preses sekretāre.

Inficētajai personai ātri tika veiktas nepieciešamās analīzēs un rezultāti tika saņemti dažu stundu laikā.

Risks, ka Tartu atklāts "Covid-19", esot gana augsts. Tiesa, risks, ka vīruss esot izplatījies esot mazs. 

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka pagājušās ceturtdienas, 27. februāra rītā, Igaunijā apstiprināja pirmo inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu. To atklāja Irānas pilsonim, kurš arī caur Rīgu bija devies uz Igauniju.

Irānas pilsonis ar avioreisu no Stambulas uz Rīgu pagājušajā trešdienā, 26. februārī, ielidoja Latvijas galvaspilsētā un pēc tam devās uz Tallinu.

Viņš Rīgā ielidoja no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas trešdien ielidoja Rīgā plkst. 11.20. No starptautiskās lidostas "Rīga" uz pilsētas centru viņš devās ar sabiedrisko transportu. Latvijas galvaspilsētā viņš pavadīja aptuveni 2,5 stundas.

Autobusu satiksmes kompānija "Lux Express" paziņoja, ka inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst. 14 un ieradies Tallinā plkst. 18.30.

Uz šo reisu tika pārdotas 24 biļetes, taču autobusā bija 22 cilvēki - 21 pasažieris un autobusa vadītājs. "Lux Express" esot nodeva ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu