Jebeta saņēmusi četru gadu diskvalifikāciju par EPO lietošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Olimpiskajai čempionei 3000 metru šķēršļu skrējienā Rutai Jebetai no Bahreinas trešdien piešķirta četru gadu diskvalifikācija, jo viņas nodotajos asins paraugos iepriekš tika atrastas eritropoetīna jeb EPO pēdas, vēsta Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

Jebeta jau 2018.gadā tika izslēgta no sacensību aprites, jo vienā no viņa nodotajiem paraugiem, kas tika darīts ārpus sacensībām, tika atrastas EPO pēdas.

Kenijā dzimusī Bahreinas sportiste 2016.gadā olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu 3000 metru šķēršļu skrējienā.

"Līdzšinējais periods, kurā sportistei bija liegums piedalīties sacensībās, iekļaujams piemērotā soda izciešanas termiņā," vēsta AIU paziņojums, kas nozīmē, ka Jebeta jau ir izcietusi teju divus gadus no saņemtās diskvalifikācijas.

Pati Jebeta 2018.gada martā sarunā ar AIU pauda, ka nekad nav apzināti uzņēmusi šo preparātu. Šī iemesla dēļ lieta tika nodota disciplinārajam tribunālam.

AIU norādīja, ka organizācija ilgstoši bija pārliecināta, ka Jebeta EPO lietojusi apzināti, bet viņa pati šajā rīcībā atzinusies vien pēc pusotra gada.

Sportistei 2016.gada augustā izdevās sasniegt līdz tam ātrāko laiku 3000 metru kavēkļu skrējienā, bet aptuveni divus gadus vēlāk viņas pasaules rekordu pārspēja kenijiete Beatrise Čepkoeča.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu