Video ⟩ Otro reizi mēneša laikā - jaunietis bez tiesībām un, iespējams, narkotisko vielu reibumā sarīko pamatīgu bēgšanu no policistiem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 3. martā, Rīgā, Pļavnieku rajonā, policistu uzmanību piesaistījusi "BMW" markas automašīna, kura veikusi vairākus bīstamus manevrus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Īsi pēc plkst. 19.00 Pļavniekos patrulējošo policistu skatus piesaistījis kāds gados jauns "BMW" automašīnas vadītājs. Likumsargi nolēmuši ielūkoties viņiem pieejamajās datubāzes. Pārbaudot informāciju, atklājies, ka automašīnai nav civiltiesiskās apdrošināšanas. Tika pieņemts lēmums par transportlīdzekļa apturēšanu.

Interesanti, ka ikdienišķā situācija vakara gaitā izvērtusies pavisam citādāk nekā tai vajadzēja notikt. Jaunietis strauji palielināja ātrumu un sāka braukt Dienvidu tilta virzienā. Policisti vairākas reizes aicināja šoferi apturēt automašīnu, taču jaunietis šos norādījumus ignorēja. Policisti pa skaļruni brīdināja gājējus nešķērsot brauktuvi, jo "BMW" automašīna neievēroja luksofora sarkanās gaismas signālus.

Nonākot Krasta ielā, jaunietis attīstījis vēl lielāku ātrumu, taču policistiem paveicies, jo satiksme bijusi pārāk intensīva, lai jaunietim izdotos aizbēgt.

Policistiem izdevās noturēties turpat aiz bēgošā auto, un viņu patruļas mašīnā uzstādītā kamera piefiksējusi kā beidzās šis brauciens "BMW" šoferim. Jaunietis pēdējā brīdī sapratis, ka ar aptuveni 100 kilometriem stundā nespēs izbraukt 90 grādu pagriezienu, nolēma turpināt ceļu pa apstādījumiem. Tam sekoja lēciens un auto pazaudēja aizmugurējo "bamperi" un nolauza vienu no mašīnas riteņiem.

"Piebraucot klāt, abas mašīnā esošās personas metušās bēgt. Policistiem ātri vien izdevās jauniešus apturēt, izmantojot spēku un speclīdzekļus. Ņemot vērā, ka tika izrādīta pretošanās, personām uzlika roku dzelžus," atklāja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona komandieris Helmuts Staško.

Drīz vien atklājies, ka 2001. gadā dzimušais mašīna šoferis pie stūres sēdies bez autovadītāja tiesībām. Policistiem radās aizdomas, ka viņš varētu būt lietojis kādas apreibinošas vielas, jo autosalonā atrasti vairāki maisiņi, kuros, visticamāk, atradušās kādas aizliegtas vielas.

Staško atklāja, ka tika uzsākti divi kriminālprocesi. Pirmais ir par narkotisko vielu glabāšanu, bet otrs - par auto vadīšanu bez tiesībām un, iespējams, narkotisko vielu ietekmē. Par identisku pārkāpumu šis jaunietis jau pirms mēneša bija nonācis policijas redzeslokā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu