Igaunijā - trešais inficēšanās gadījums ar "Covid-19". Arī šis pacients devies caur Rīgu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 4. martā, kļuvis zināms par trešo ar "Covid-19" inficēto Igaunijas iedzīvotāju, vēsta portāls "Postimees".  

Līdz šim Igaunijā bija oficiāli apstiprināti divi saslimšanas gadījumi ar "Covid-19". Saslimušais ir Tallinas iedzīvotājs, kurš nesen atgriezies no Itālijas. 

Vīrietis no Bergamo ir ieradies Rīgā 29. februārī. No Rīgas viņš devis uz Tallinu ar savu automobili - viņam bijis drudzis, kā arī muskuļu un locītavu sāpes. Vīrietis pašlaik atrodas mājas karantīnā. Igaunijas veselības departamenta pārstāvji sazinās ar cilvēkiem, kuriem varētu būt bijis kontakts ar inficēto.

Vīrietis lidojis ar to pašu lidmašīnu, kurā bijis Igaunijas otrais "Covid-19" pacients, Tartu pilsētas iedzīvotājs, taču speciālisti uzskata, ka abi gadījumi var nebūt savstarpēji saistīti. Pašlaik Igaunijas atbildīgās veselības iestādes veic izmeklēšanu.

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA apstiprināja, ka 29.februāra lidojumā no Itālijas pilsētas Bergamo uz Rīgu vēl vienam pasažierim ir konstatēts "Covid-19". Arāja atgādināja, ka centra rīcībā ir attiecīgā lidojuma pasažieru saraksti, solot papildu informāciju par šo gadījumu sniegt turpmākajās stundās.

Ceturtdienas rītā SPKC informēja, ka epidemiologi ir saņēmuši ar otro Igaunijas "Covid-19" pacientu kopā ceļojušo cilvēku sarakstu un apzina tuvās kontaktpersonas. Par tuvām kontaktpersonām atzīti astoņi vienā reisā ar saslimušo ceļojušie Latvijas iedzīvotāji un arī 20 ārzemnieki, par kuriem informācija tika nodota Igaunijas un Itālijas iestādēm.

Jau ziņots, ka Igaunijā otrdien tika apstiprināts otrais saslimšanas gadījums ar "Covid-19", saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju. Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās Tartu.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27. februārī. Ar "Covid-19" saslimušais Irānas pilsonis, kurš ir Igaunijas pastāvīgais iedzīvotājs. bija ieradies Rīgā ar lidmašīnu caur Stambulu un ar autobusu devies uz Tallinu.

Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar "Covid-19", un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu