Par bruņotu laupīšanu mājā Ludzā, kurā atradās jauna sieviete un zēns, aizturēti divi vīrieši (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ierocis. Ilustratīvs attēls
Ierocis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šonedēļ aizdomās par februārī Ludzā pastrādātu bruņotu laupīšanu aizturēti divi vīrieši, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ilga Teivāne-Treinovska.

Viņa skaidroja, ka 19. februarī ap plkst. 17.50 bruņots vīrietis maskā iekļuva kādā privātmājā Ludzā. Mājā atradās 2000. gadā dzimusi sieviete un nepilngadīgs zēns.

Persona, piedraudot ar šaujamieroci, no mājas nolaupīja seifu, kurā atradās dārglietas, nauda, pistole un tās glabāšanas un nēsāšanas atļauja. Pret sievieti un zēnu netika pielietota fiziska vardarbība.

Veicot operatīvas izmeklēšanas darbības, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām 4. martā aizturēja divas aizdomās turamās personas - 1986. gadā un 1988. gadā dzimušus vīriešus. Viņi iepriekš ir tiesāti.

Kratīšanas laikā pie vīriešiem atrasti lietiskie pierādījumi - divstobru bise ar nozāģētiem stobriem, nolaupītais ierocis, nereģistrēta pistole ar klusinātāju un munīcija.

Sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 176. panta 4. daļas par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par narkotisko, psihotropo, stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, sprāgstvielu, šaujamieroču vai munīcijas laupīšanu.

Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija turpina izmeklēšanu. Pašlaik aizturētie atrodas izolatorā un rīt, 6. februārī, tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu