Tambijeva trenētais Karagandas klubs noliek VHL čempionu pilnvaras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Siksna (priekšplānā).
Edgars Siksna (priekšplānā). Foto: saryarka-hc.kz

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs ar Kazahstānas komandu Karagandas "Sarjarka" nolicis Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiona pilnvaras.

"Sarjarka" ceturtdien izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sestajā spēlē mājās ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Sanktpēterburgas "SKA Ņeva" komandai, sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 2-4.

Karagandas komandā sezonu noslēdza trīs Latvijas hokejisti. Uzbrucējs Edgars Kulda 37 regulārā čempionāta spēlēs guva 12 vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam bija divi precīzi metieni.

Komandas kapteinis, aizsargs Edgars Siksna 51 mačā izcēlās ar sešiem precīziem metieniem un 11 piespēlēm, bet "play-off" viņam bija viena piespēle. Savukārt cits aizsargs Eduards Hugo Jansons 24 cīņās guva trīs vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā arī viņam bija viena piespēle.

"Sarjarka" regulārajā čempionātā 54 spēlēs tika pie 71 punkta, kas otrajā konferencē deva piekto vietu, bet visā līgā - desmito pozīciju.

Tambijevs pērn pavasarī aizveda "Sarjarka" vienību līdz negaidītam VHL čempiontitulam, lai gan komanda regulāro turnīru noslēdza tikai desmitajā vietā. Šajā vienībā spēlēja arī latviešu aizsargs Siksna un Tambijeva dēls Kirils.

Latvijas speciālists pie "Sarjarka" stūres atgriezās vien aizpagājušā gada novembrī. Neilgu brīdi pirms tam viņš tika atbrīvots no Sanktpēterburgas "Dinamo", kuru līdz VHL titulam viņš aizveda aizpērn.

Tambijevs tiek minēts kā viens no kandidātiem uz vakanto Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu.

"Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL titula, turklāt Tambijevs kļuva par vienīgo treneri, kurš divus gadus pēc kārtas izcīnījis čempiona trofeju, to paveicot ar divām dažādām vienībām. Viņš divas sezonas pēc kārtas tika atzīts par VHL galveno treneri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu