Bendika PK sprintā pie tukšām tribīnēm nesašauj trīs mērķus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Alexander Vilf / Sputnik

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Nove Mesto ieņēma 44.vietu Pasaules kausa septītā posma 7,5 kilometru sprinta sacensības, nekvalificēdamās svētdien gaidāmajiem mačiem ar kopēju startu.

Uzvaru izcīnīja vāciete Denīze Hermana, kura sašāva visus mērķus, finišēdama pēc 18 minūtēm un 51,0 sekundes. Otrajā pozīcijā bija francūziete Anasia Beskona, kurai perfekta šaušana un 27,2 sekunžu deficīts pret uzvarētāju. Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa čehiete Markēta Davidova, kura neaizvēra vienu mērķi un uzvarētājai zaudēja 49,7 sekundes.

Desmit sekundes aiz pirmā trijnieka bija somiete Mari Edera, piekto vietu ieņēma norvēģiete Tirila Ekhofa, bet pirmo sešinieku noslēdza zviedriete Hanna Ēberja.

Bendika pirmajā šaušanā netrāpīja divus no pirmajiem trim mērķiem, bet otrajā ugunslīnijā viņa pievienoja vēl vienu kļūdu. Cēsnieces uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 23,1 sekundi, kas deva 44.vietu 98 biatlonistu konkurencē. Trasē viņai bija dalīts 27. ātrākais laiks.

"Mainīgs vējš šautuvē, kuru diemžēl neizdevās nolasīt pareizi. Joprojām labas sajūtas trasē, tāpēc ļoti žēl par neizmantoto izdevību. Ar to šis kauss man ir beidzies, centīsimies noturēt formu pēdējiem diviem posmiem," sociālajos tīklos pēc finiša raksta Bendika.

Bažās par koronavīrusu Pasaules kausa posms Čehijā tiek aizvadīs pie tukšām tribīnēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 736 punktiem ir itāliete Doroteja Vīrere, kura šodien bija 24., otro vietu ar 651 punktu ieņem Ēberja, bet četrus punktus aiz viņas atrodama Ekhofa. Bendika iekrājusi 189 punktus, kas dod 34.vietu.

Sprintā divas sacensības pirms sezonas beigām pirmā ar 283 punktiem ir Vīrere, otro vietu ar 254 punktiem ieņem Hermana, bet trešā ar 248 punktiem ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura saaukstēšanās dēļ Čehijā nestartēja. Bendikai izcīnītie 59 punkti dod 38.vietu.

Sezonas pirmajās divās sprinta sacensībās viņa finišēja punktos (34. un 36.vieta), bet nākamajos divos palika ārpus pirmā četrdesmitnieka (45. un 72.pozīcija). Rūpoldingā ar perfektu šaušanu sanāca 23.vieta, pasaules čempionātā Antholcā-Anterselvā ar vienu "pūdeli" bija augstā 12.vieta, bet Eiropas meistarsacīkstēs Minskā ar sešām kļūdām desmit šāvienos - tikai 55.vieta.

Piektdien būs sacensības sprintā vīriešiem, sestdien stafetēs sievietēm un vīriešiem, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Pēc Nove Mesto posma šosezon notiks vēl divi Pasaules kausa posmi - Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu