Čempione "Riga" papildina sastāvu ar centra pussargu no Serbijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marko Durišičs.
Marko Durišičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas čempione futbolā "Riga" parakstījusi līgumu ar 22 gadus veco Serbijas centra pussargu Marko Durišiču, kurš sevi pēdējos gados pierādījis Serbijas superlīgā.

Viņš Latvijas čempionu sastāvam pievienojoties no spēcīgās "Vojvodina" komandas.

Durišičs ir 1997.gada 17.jūlijā Serbijas pilsētā Novisadā dzimis centra pussargs. Pirmo līgumu ar profesionālu klubu Durišičs parakstīja 2016.gadā. Serbs pievienojās vienam no šīs valsts spēcīgākajiem klubiem "Vojvodina".

Uzreiz spēlēt Serbijas augstākajā līgā Durišičs nebija gatavs, tāpēc uz īres līguma nosacījumiem pievienojās Novisadas "Proleter" komandai Serbijas pēc spēka otrajā līgā, kur desmit spēlēs pussargs guva vienus vārtus un nopelnīja sešas dzeltenās kartītes. Durišičs vairāk darbojās tieši balsta pussarga zonā.

2016./2017.gada sezonā trīs spēlēs Durišičs bija "Vojvodina" sastāvā superlīgā, taču lielāko sezonas daļu vienalga aizvadīja "Proleter" komandā, kur bija stabils pamatsastāva futbolists, aizvadot 19 spēles un gūstot vienus vārtus.

2017.gada augustā Durišičs vienojās ar Serbijas superlīgas klubu "Mačva Šabac", kur aizvadīja septiņas spēles. 2018./2019.gada sezonā Durišičs 25 spēles aizvadīja Serbijas augstākajā līgā Vranjes "Dinamo" sastāvā, un pēc šīs sezonas pussargs atkal nonāca "Vojvodina" īpašumā.

Klubā, kur Durišičs sāka savu karjeru, futbolists šosezon izkaroja vietu pamatsastāvā, kļūstot pat par vienu no līderiem. Durišičs laukumā devās 15 spēlēs, 11 no tām uzsākot pamatsastāvā. 

Tieši pēdējā gada laikā strauji augusi arī futbolista vērtība. "Vojvodina" Serbijas superlīgā atrodas trešajā vietā aiz valsts grandiem Belgradas "Crvena zvezda" un "Partizan", pie tam no otrās vietas komanda atpaliek tikai par punktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu