Latviešu NHL duelī uzvar Bļugera "Penguins"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pitsburgas "Penguins"
Pitsburgas "Penguins" Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas "Penguins" ceturtdien izcīnīja uzvaru pret Zemga Girgensona Bufalo "Sabres", kamēr citā duelī pie trešā panākuma četros mačos tika Rūdolfa Balcera Otavas "Seators".

"Sabres" mājās ar 2:4 (1:2, 0:1, 1:1) zaudēja "Penguins", piedzīvojot jau piekto neveiksmi pēc kārtas.

Viesi vadībā izvirzījās astotajā minūtē, kad Patriks Hērnkvists pēc izdarīta metiena bija pirmais pie atlēkušās ripas, raidīdams to vārtos. Minūti vēlāk Džeiks Makeibs mazākumā acīgi nospēlēja uz savas zilās līnijas un izrāvās vienatnē pret vārtsargu, izlīdzinādams rezultātu. Pirms došanās atpūtā Markuss Petešsons guva viesu otros vārtus.

Otrā perioda 14.minūtē Hērnkvists no tuvas distances realizēja "Penguins" vairākumu, savukārt noslēdzošajās 20.minūtēs "Sabres" komandā izcēlās Markuss Johansons, bet "Penguins" labā vēl vienus vārtus guva kapteinis Sidnijs Krosbijs.

Bļugers laukumā pavadīja 12 ar pusi minūtes, no kurām teju divas minūtes nospēlētas skaitliskajā mazākumā. Tāpat uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, saņēma divas soda minūtes, uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr Girgensons laukumā bija 15 minūtes un 25 sekundes, no tām divas minūtes un 19 sekundes spēlējot mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un dueli noslēdz ar negatīvu lietderību -1.

Bļugers šosezon 66 spēlēs guvis deviņus vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles, kamēr Girgensons, aizvadot par vienu dueli vairāk, iekrājis 12+7.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē (22.februāris) uzvaru ar 5:2 svinēja "Sabres".

Citā duelī Otavas "Senators" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pieveica Ņujorkas "Islanders", kas piedzīvoja jau piekto neveiksmi pēc kārtas.

Balcers uzvarētāju rindās laukumā pavadīja 13 minūtes un 34 sekundes, teju divas no tām spēlējot skaitliskajā vairākumā. Uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pazaudēja ripu un maču noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

Liepājniekam šosezon 12 mačos izdevies gūt vienus vārtus un atdot divas rezultatīvas piespēles.

Otavas komandā vārtus guva Konors Brauns, Mikels Bedkers, Entonijs Duklērs un Breidijs Tkečaks. "Islanders" labā Metjū Barzals nopelnīja 1+2, kamēr Devons Tēvzs atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Piektdien neviena no latviešu pārstāvētajām komandām neaizvadīs spēles NHL.

Austrumu konferencē ar 84 punktiem 66 spēlēs piekto vietu ieņem "Penguins", pozīciju zemāk ar 79 punktiem 68 mačos atrodas latviešu vārtsargu pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kamēr "Sabres" ar 66 punktiem 67 cīņās atrodama 13.vietā. Par sešiem punktiem mazāk 68 dueļos iekrājusi "Senators", kas atrodas pirmspēdējā, 15.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu