Video ⟩ Filmu cienīgi kadri - Rīgā trīs personas bēg no policijas un pa mašīnas logu izmet somu ar narkotikām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šonedēļ nakts vidū Rīgā, Pļavnieku rajonā, dežūrējošā policistu patruļa ievērojusi aizdomīgu "Volkswagen" markas automašīnu. Transportlīdzeklis ignorēja policistu aicinājumu apstāties un sarīkoja pamatīgu bēgšanu, ziņo raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Kriminālpolicistu patruļa dežūrēja Pļavnieku rajonā, cenšoties pielikt punktu kādas garnadžu grupas sirojumiem, kas pēdējā laikā nomocījuši vietējos iedzīvotājus. Šoreiz zagļus neizdevās atrast, taču piedzīvojumi neizpalika.

Policistu redzeslokā nonāca kāds vecs, noplucis "Volkswagen" markas automobilis, kas šķietami bezmērķīgi braukājis pa tukšo pilsētu. Tā kā spēkrats redzēts vairākkārt un policistu pieredze likusi domāt, ka tajā sēdošajiem ir kas slēpjams, likumsargi nolēma automašīnu apturēt.

"Kad policisti sāka tuvoties automašīnai, tā sākusi strauji palielināt ātrumu. Tika iesaistītas ekipāžas no vairākām policijas struktūrvienībām," raidījumam "Degpunktā" atklāja Valsts policijas (VP) Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Ķengaraga iecrikņa priekšniece Inga Meikšāne.

Par spīti policistu pavēlēm apstāties, aizdomīgās mašīnas šoferis nedomāja padoties un, cik nu ātri spēkrats spēja, aiztraucās pāri Dienvidu tiltam.

Kādā mirklī policisti ievēroja, ka braucamrīkā sēdošie kaut ko izmet pa auto logu, taču vismaz tobrīd nebija skaidrības, kas tas ir. Pakaļdzīšanās operācijā iesaistīti vairāki auto, kuri pēc tam apskatījās, kas tad tas varēja būt.

"Apstājoties un aplūkojot, kas par lielgabarīta priekšmetu tika izmests uz tilta, policisti konstatēja, ka izmesta soma, kurā atrodas narkotiskās vielas," sacīja Meikšāne.

Turpinot braucienu, bēdzēji nonāca otrā Daugavas krastā, kur auto strauji apgriezās un aiztraucās atpakaļ Pļavnieku virzienā. Šķērsojot tiltu, šoferis centās nozust, dodoties Maskavas ielas virzienā, taču arī šeit viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums. Ceļu aizšķērsoja policijas busiņš.

Policistiem izdevās aizturēt visus trīs mašīnā sēdošos – divus vīriešus, no kuriem viens izrādījies Ukrainas pilsonis, un kādu 17 gadus vecu meiteni. Turpinot šķetināt notikušo, atklājies, ka izmestajā somā atrodas aptuveni 50 grami amfetamīna, tādēļ visas trīs personas tika nogādātās iecirknī.

Turpmākā izmeklēšana atklājusi arvien jaunus un jaunus, visai interesantus faktus par spēkratā sēdošajiem. Abiem vīriešiem tika piemērots visstingrākais drošības līdzeklis - apcietinājums. Pašlaik abas personas nesadarbojas ar policiju un izliekas, ka neko nezina. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu