Vēloties atstāt iespaidu uz draudzeni, jaunietis Vācijā pamatīgi apskādē 150 000 eiro vērtu "Mercedes" auto (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Polizei Dortmund

Vēloties nodemonstrēt savas braukšanas iemaņas draudzenei, Vācijā kāds 18 gadus jaunietis pamatīgi apskādējis vecāku 150 tūkstošu eiro vērto "Mercedes" automašīnu.

2020.gada marta pirmā nakts 18 gadus vecajam autovadītājam ilgi paliks atmiņā. Kā vēsta vācu AutoBild, viņš todien savu vecāku mājās bija atradis apmēram 150 tūkstošus eiro vērtā Mercedes-AMG GT S atslēgas un, daudz nedomājot, nolēma doties naksnīgā ekskursijā, līdzi ņemot savu 16 gadus veco pavadoni. 

Kas labi un daudzsološi sākās, beidzās pilnīgi negaidīti, lai gan savā ziņā paredzami. Proti, uz autoceļa A40 starp Gelzenkirheni un Vatenšaidu Vācijas rietumos jaunietis joslu maiņas brīdī zaudēja kontroli pār 510 zirgspēkus spēcīgo kupeju.

Lai savāktu saslīdējušo auto, ar iepriekš gūtajām iemaņām bija par maz, tāpēc mašīna vispirms ar purngalu ietriecās betona sienā, tad sagriezās un pret to pašu sienu atsitās ar aizmuguri. Visbeidzot apskādētais auto palika stāvam šķērsām uz brauktuves.

Nopietnas traumas abi braucēji negadījumā neguva un pēc ielāpu uzlikšanas jau tajā pašā naktī tika palaisti mājās no slimnīcas. Vadītājam gan nepatikšanas ar to nebeidzās, jo policijā sākta lieta pret viņu saistībā ar miesas bojājumu nodarīšanu aiz neuzmanības, par avārijas izraisīšanu, kā arī par "automašīnas neatļautu lietošanu".

Bet arī tas vēl nav viss, jo policijā noskaidrots, ka automašīnas patiesais īpašnieks ir kāds vīrietis no Oberhauzenes, kurš ar pagaidu numura zīmēm apgādāto auto bija iegādājies vien 29.februārī un tā piegādi uzticējis jaunieša tēvam.

Par nodarījumu policija lēmusi jaunajam šoferim iesācēja pārbaudes laiku pagarināt par vēl diviem gadiem, kā arī uzlikusi pienākumu apmeklēt papildu kursus autoskolā. Tāpat kādam nāksies segt sabojātā automobiļa remonta izmaksas, kas policijas vērtējumā ir ap 50 000 eiro.

Foto: Mercedes-AMG GT 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu