Roberto Meloni stāsta, kā koronavīruss ietekmējis viņa dzimto Sardīniju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Februāra noslēgumā dziedātājs, TV personība un pasākumu vadītājs Roberto Meloni viesojās dzimtajā Itālijas salā Sardīnijā. Žurnālam "Vakara Ziņas" viņš pastāstīja, ka uzskata - šī situācija saistībā ar vīrusu ir ļoti delikāta un par to, viņaprāt, vajadzētu runāt tikai profesionāļiem.

"Sardīnijā viss tiek kontrolēts un lidojumi ir ierobežoti. Itālijā, kad parādījās šīs ziņas par koronavīrusa izplatību, tā bija bomba. Televīzijas pārraidēs runāja cilvēki – meitenes un puiši, kuriem nevajadzētu to darīt," viņš komentēja. 

Viņš turpināja: "Es taču tagad par to nerunāšu savā kulinārijas raidījumā, jo tas jādara mediķiem, nevis man. Es ticu un uzticos speciālistiem un zinu, ka viss būs kārtībā. Tāpēc esmu ļoti nikns uz cilvēkiem, kas izplata viltus ziņas, un tiem, kuriem nevajag paust savu viedokli un tādējādi ietekmēt sabiedrību. Ko es pats daru lietas labā? Jā, mazgāju biežāk rokas."

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, - ir jāzvana uz 113.

Pie personām ar vieglas elpceļu infekcijas pazīmēm vienas dienas laikā dosies ārstniecības persona, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei, bet pati persona paliks mājās. Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests šo personu nogādās stacionārā.

Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informēs pacientu un SPKC. Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņems 24 stundu laikā.

Valdība otrdien kopuma nolēma piešķirt Veselības ministrijai papildu 2,6 miljonus eiro dažādām vajadzībām, kas saistītas ar jauno koronavīrusu "Covid-19".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu