Izsole pārtraukta. Lienes Kivičas dzīvoklis nav pārdots (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Februāra beigās izsoļu sludinājumu vietnē nonākušais skandalozā mūziķa Andra Kiviča sievas Lienes dzīvoklis nav pārdots, bet izsole - apturēta. 

Izsoles.ta.gov.lv mājaslapā pieejamā informācija liecina, izsolē tika piedāvāts Lienei Kivičai piederošs nekustamais īpašums Saldus ielā 18, Rīgā, un piedzinējs - Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija. Izsole, kas sākta 21. februārī, ir pārtraukta trešdien, 4. martā, pulksten 9.06. 

"Varianti var būt vairāki - parādsaistības ir nokārtotas, saņemts kreditora iesniegums atlikt izpilddarbības vai arī kreditora iesniegums pārtraukt izpildlietvedību, kā tādu," sarunā ar portālu "Apollo" skaidro zvērināts tiesu izpildītājs Jānis Tunnis.

Pārdodamā nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 37 600 eiro, izsoles solis - 500 eiro. Izsolei varēja pieteikties līdz 12. marta pulksten 23.59.

Kā portāls TVNET iepriekš noskaidroja Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā, ja uzturlīdzekļu izmaksa tiek veikta bez tiesas nolēmuma (administratīvā procesa ietvaros) un parādnieks nepilda Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, tad lēmums tiek nodots piespiedu izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam. Parādnieka parādu un likumiskos procentus piedzīs zvērināts tiesu izpildītājs.

Piedziņa tiks vērsta uz:

  • parādnieka jebkuru kustamo un nekustamo īpašumu;
  • parādnieka ienākumiem visas dzīves garumā, tai skaitā no mantojuma un vecuma pensijas;
  • parādnieka daļu laulāto kopmantā.

Lai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmums netiktu nodots piespiedu izpildei, parādnieks var vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā ar iesniegumu, lūdzot noslēgt vienošanos par kārtību, kādā parādnieks veic uzturlīdzekļu un likumisko procentu maksājumus.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā

Kā zināms, Lienei no laulības ar juristu Ārenu Skulmi ir trīs meitas. Pēc tam, kad skandalozais Kiviču pāris nonāca Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas redzeslokā, Lienes meitas ar viņu kopā nedzīvo. 

Liene šobrīd ir ceturtā bērniņa gaidībās. 

Skandalozā pašmāju šovbiznesa pāra uzvedība publiskajā telpā pērn nonāca Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) redzeslokā. VBTAI portālam apstiprināja, ka inspekcija jau trīs reizes vērsusies policijā.

Iepriekš inspekcija bija vērsusies policijā ar lūgumu sākt administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamu emocionālo vardarbību pret bērniem.

Policija pēc lūguma saņemšanas veica radinieku aptaujāšanu, situācijas izpēti, bet konstatēja, ka bērniem apdraudējumu, risku neesot.

VBTAI pēc policijas atteikuma sākt administratīvā pārkāpuma lietu policijā vērsās vēl divas reizes, bet arī tad lūgums sākt lietu tika noraidīts.

Vienlaikus VBTAI ir gatava vēlreiz vērsties policijā, ja atkārtosies līdzīga situācija, kāda bija iepriekš. 

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu