"Divas pilnībā sabojātas nedēļas!" Tenerifē iestrēgusī grūtniece no Latvijas atgriezusies mājās (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotāja Tatjana, kura bija iestrēgusi viesnīcā Tenerifē, jo tai bija noteikta karantīna, bažījoties par jaunā koronavīrusa izplatību, atgriezusies Latvijā, piektdien, 6. martā, vēstīja LTV Ziņu dienests.

Viesnīcas viesiem karantīna noteikta līdz 10. martam pēc tam, kad kādam viesim konstatēta saslimšana ar "Covid-19". Topošai māmiņai ļauts atgriezties Latvijā ātrāk, jo viņai nav bijuši saslimšanas simptomi.

"Līdz pēdējai sekundei nezināju - izlaidīs mani vai ne. Tikko saņēmu izziņu, ka esmu absolūti vesela. Un gaidu pārvešanu uz lidostu," Tatjana pastāstīja LTV Ziņu dienestam.

Sieviete viesnīcā pavadījusi visu atvaļinājuma laiku. "Es esmu pārgurusi. Atpūta tika sabojāta. To sabojāja gan cilvēku attieksme, gan daudzie nepildītie solījumi. Divas pilnībā sabojātas nedēļas!

Serviss vēlāk uzlabojās, dzīve viesnīcā turpinājās. Viss bija labi. Bet es ne reizi neizgāju no viesnīcas," stāstīja Tatjana.

"Teritorijā varējām darīt jebko - sauļoties, peldēties, ēst. Bet pie jūras netikām. Šodien atgriežos Rīgā. Cerams, bez piedzīvojumiem," LTV Ziņu dienestam pauda sieviete.

Viesnīcā kopumā atradās 148 viesi. 28. februārī tika ziņots, ka daļai no viņiem tiks atļauts doties prom pirms noteiktā karantīnas beigu datuma.

Jau ziņots, ka Latvijā februāra beigās tika apstiprināta pirmā saslimšana ar "Covid-19". Inficētā bija kāda rīdziniece, kura 29. februārī ielidojusi no Minhenes, pirms tam ceļojot no vīrusa skartā Itālijas reģiona.

Igaunijā piektdienas rītā tika konstatēti vēl pieci saslimušie ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", kuri 29. februārī no Bergamo Itālijā lidojuši uz Rīgu, tādējādi kopējais saslimušo skaits Igaunijā sasniedzis desmit. Taču nedaudz vēlāk Igaunijā tika konstatēts vēl viens "Covid-19" saslimšanas gadījums, tādējādi kopējo skaitu palielinot līdz 11 gadījumiem, un tas konstatēts kādam skolēnam.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums -, ir jāzvana uz 113. Pie personām ieradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei vai arī nogādās pacientu tuvākajā slimnīcā, kur tiks noņemti analīžu paraugi.

Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā.

Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informēs pacientu un SPKC. Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņems 24 stundu laikā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu