Gulbis: Zināju, ka cīņa nebūs viegla un nāksies daudz skriet

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis apzinājās, ka Deivisa kausa pirmā cīņa nebūs viegla un tajā nāksies daudz skriet, pēc uzvaras pauda tenisists.

Gulbis piektdien tenisa centrā "Lielupe" Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" dueļa otrajā spēlē ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja ēģiptieti Karimu Mohamedu Māmounu. Cīņā līdz trim uzvarām Latvija un Ēģipte pēc pirmās dienas spēlē neizšķirti 1-1.

"Atgriešanās nebija viegla, jo duelis bija nervozs. Jau pirms mača teicu izlases kapteinim, ka man ir jāuzvar par katru cenu", preses konferencē pauda Gulbis. "Zināju, ka cīņa nebūs viegla un nāksies daudz skriet."

Gulbis nolēmis spēlēt no aizsardzības un brīžiem viņam šķita, ka pārāk daudz aizsargājās. "Rītdien cerams būs vēl labāk, jo vēlos uzvarēt arī viņu pirmo numuru," secināja Gulbis.

Otrajā setā sniegums sākotnēji nebija labākais, jo sportists bijis pārlieku saspringts. "Vajadzēja nedaudz nomierināties un paskatīties uz tablo, kas vēstīja, ka esmu priekšā ar breika un geima rezervi," skaidroja Gulbis. "Brīžiem sasteidzu darbības un pieļāvu nevajadzīgas kļūdas."

Rītdien vienspēlē viņam būs mačs ar Ēģiptes pirmo numuru Mohamedu Safvatu.

"Cerams, ka būšu nomierinājies. Uzvara dod pārliecību un nelielu mieru. Pirmā spēle turnīros vienmēr ir grūtākā, jo nākas pierast pie jaunām telpām, seguma un visa pārējā. Mājas sienas parasti nāk par labu, bet nereti tas uzliek lielāku atbildību un veidojas uztraukums. Tomēr man ir 31 gads, tāpēc ar šādām lietām ir jāspēj tikt galā. Ja līdz šim nebūtu iemācījies to izdarīt, visticamāk, neiemācītos nekad," secināja Gulbis.

Jau iepriekš viņš neslēpa, ka Lielupes korti ir par lēnu. "Korti ir lieliski, taču dodu priekšroku īsākām izspēlēm. Šajā laukumā ir viegli uzņemt servi un iesaistīties garās izspēlēs, kas manā gadījumā nav tas labākais variants," teica latviešu tenisists.

Deivisa kausa otro dienu plkst.15 atklās dubultspēle, kurā Gulbim bija jāspēlē kopā ar Mārtiņu Podžu, taču Latvijas otrā rakete jau piektdien nolēma atvadīties no izlases, detaļās nepamatojot savu lēmumu. Līdz ar to Gulbja pārinieks būs gados jaunais Kārlis Ozoliņš.

"Rītā mēs ar Kārli parādīsim savu labāko sniegumu," pauda Gulbis. "Saprotu, kuras ir mūsu stiprās puses, taču es esmu no tiem spēlētājiem, kuri uzskata, ka dažās dienās nevar sagatavoties spēlēm. Uzskatu, ka, lai sniegums dubultspēlēs tiešām uzlabotos ir jāiegulda smags darbs gan tehnikā, gan fiziskajā aspektā. Ja ar to viss ir kārtībā, tad arī viss izdosies."

Viņš neslēpa, ka tik īsā laikā nav iespējams krasi uzlabot savu spēli. "Augsta līmeņa turnīros, kad aizvadi vairākas spēles īsā laika posmā, ir citādāk. Šādos turnīros dažās dienās krasi neko neuzlabosi. Taču ar to saskaras teju ikviena Deivisa kausa komanda, kurai nav izteikta dubultspēļu pāra," mierināja Gulbis.

Dienas pirmajā spēlē Ozoliņšar 6-7 (9:11), 5-7 piekāpās ēģiptietim Safvatam.

"Esam apmierināti ar līdera spēli, kas bija ļoti smaga un sīva. To parādīja arī rezultāts. Īpaši smags bija pirmais sets un taibreiks, bet otrajā setā spēlētājam izdevās atgūt pārliecību un izcīnīt uzvaru. Otrā spēle bija tikpat sīva un ar lieliskām izspēlēm," pauda Ēģiptes izlases kapteinis Mostafa Naims Dalams.

"Ar Kārli esam trenējušies kopā Vācijā. Nedaudz pārzinu viņa spēli, tāpēc tas varbūt nedaudz palīdzēs. Par tālākajām spēlēm nedomājam, jo dodamies uz priekšu maču no mača," teica Māmouns.

Deivisa kausa "play-off" kārtā uzvarēs tā komanda, kas izcīnīs trīs uzvaras.

Kā ziņots iepriekš, pēc trīs gadu pārtraukuma Deivisa kauss atgriežas savu skatītāju priekšā. Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu