Porziņģis dominē "Mavericks" uzvarā pret "Grizzlies"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis piektdien demonstrēja teicamu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" savā laukumā ar 121:96 pārspēja Memfisas "Grizzlies", izcīnot piekto uzvaru pēdējos septiņos mačos.

Porziņģis laukumā pavadīja 29 minūtes, guva 26 punktus (2p. 5/10, 3p. 4/9, soda metieni 4/5) un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Latvieša kontā arī 4 rezultatīvas piespēles, 4 bloķēti metieni, 3 pārtvertas bumbas, 1 kļūda un 4 piezīmes.

"Mavericks" guva par 38 punktiem vairāk nekā pretinieki kamēr laukumā atradās Porziņģis. Tas bija labākais +/- rādītājs šajā mačā.

Porziņģis jau piekto spēli pēc kārtas savācis "double-double", izceļoties ar vairāk nekā 20 punktiem un vismaz 10 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Septiņos no pēdējiem astoņiem mačiem Porziņģis guvis vismaz 20 punktus un izcīnījis vismaz 10 bumbas pie groziem.

Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs aizvadītajā mačā guva 21 punktu, bet vēl 15 punktus uzvarētāju labā iemeta Sets Karijs.

"Grizzlies" sastāvā 16 punktus guva Džošs Džeksons, 15 pievienoja Dilons Brūkss, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas lietuvieša Jona Valančūna rēķinā.

"Mavericks" izcīnīja pārliecinošu uzvaru par spīti tam, ka veselības likstu dēļ komandai nevarēja palīdzēt divi starta piecnieka spēlētāji - Tims Hārdevejs juniors (apslimis) un Dorians Finnejs-Smits (traumēts labais gurns). 

Pārtraukumā "Mavericks" komandai bija 12 punktu vadība (61:49), taču pēc lielā pārtraukuma pārsvars tika palielināts. Dalasas vienībai šajā mačā izdevās iekrāt pat 33 punktu vadību. 

Rietumu konferences turnīra tabulā "Mavericks" ar 39 uzvarām un 25 zaudējumiem ierindojas 7. pozīcijā, bet "Grizzlies" ir tuvākā sekotāja, ieņemot 8. vietu ar bilanci 31-32.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu