Brieža treneris Šiholajs: Mairis būs gatavs 12 raundu cīņai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dmitrijs Šiholajs
Dmitrijs Šiholajs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis 21.martā Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā būs gatavs aizvadīt arī 12 raundus, ja tas būs nepieciešams, sarunā ar organizatoriem pavēstīja viņa treneris Dimitrijs Šiholajs.

Iepriekš Brieža pretinieks Juniers Dortikoss un viņa treneris Pedro Roke nevairījās apgalvot, ka finālā uzvaru svinēs tieši kubietis. Dortikosa nometne vairākkārt izcēla to, cik lieliskā formā ir sportists, piebilstot, ka viņš finālam gatavojas ar trim bijušajiem pasaules čempioniem dažādās svara kategorijās.

Tikmēr Brieža treneris Dimitrijs Šiholajs šos apgalvojumus neņem vērā. "Visi redzam, kā Dortikoss mēģina pārliecināt sevi un apkārtējos par to, cik lieliskā formā viņš ir. Šāda rīcība mums dod tikai papildu motivāciju, lai finālā viņu sakautu," tiešs bija speciālists.

"Boksa vēsture jau ir pierādījusi, ka mazāk runas dod vairāk laika sagatavoties cīņai."

Tāpat arī Šiholajs uzskatīja, ka viņa sportists ir lieliskā formā. "Treniņnometne noris pēc plāna. Mēs būsim gatavi 12 raundu cīņai. Tikai Dieva rokās ir lemt, kurš būs cienīgs iegūt prestižo Muhameda Ali trofeju. Briedis ir gatavs par to cīnīties."

Savukārt Dortikosa uzvarētais Endrū Tabiti iepriekš pauda, ka uzvaru paredz Briedim.

Fināla cīņa starp Briedi un Dortikosu "Arēnā Rīga" paredzēta 21.martā.

WBSS otrajā sezonā cīņa Rīgā būs fināls pēdējā no sezonas trim svara kategorijām.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Divus gadus jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu