Lebrons nespēlēšot, ja NBA liegs faniem apmeklēt spēles "Covid-19" vīrusa dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lebrons Džeimss piektdien pēc uzvaras regulārā čempionāta spēlē paziņoja, ka gadījumā, ja līga ieviesīs drošības pasākumus saistībā ar "Covid-19" vīrusu, liedzot faniem iespēju apmeklēt mačus, viņš laukumā nedosies.

NBA vienības Losandželosas "Lakers" zvaigznes Entonijs Deiviss un Lebrons Džeimss piektdien kopumā iemeta 67 punktus un kaldināja komandas uzvaru, kā rezultātā izdevās sasniegt izslēgšanas spēles.

"Lakers" mājās ar 113:103 (19:22, 29:26, 39:28, 26:27) uzvarēja līgas spēcīgāko klubu Milvoki "Bucks".

Tikmēr NBA iepriekš pauda viedokli, ka nākotnē, iespējams, tiks ieviesti drošības pasākumi saistībā ar "Covid-19" vīrusu. Šī iemesla dēļ dažas no spēlēm varētu noritēt bez atbalstītāju līdzdalības, kā tas notiek jau vairākās citās pasaules valstīs, īpaši Itālijā.

"Nē. Tas nav iespējams. Ja es ieradīšos arēnā, un uz spēli nebūs atnācis neviens fans, laukumā nedošos," savu nostāju pauda Džeimss.

NBA piektdien visām komandām izsūtīja vēstuli, kurā aicināja rast veidus, kā ierobežot vīrusa attīstību, ja tas piemeklēs arī ASV. Kā viena no opcijām tika minēta maču aizvadīšana aiz slēgtām durvīm.

"Nekad neesmu spēlējis basketbolu bez fanu atbalsta. Jau kopš pašiem pirmsākumiem... Šī nav Eiropa," nosodošs bija Džeimss. "Spēlēju savai komandai, kā arī faniem. Tikai šī iemesla dēļ dodos laukumā."

Deiviss un Džeimss noslēdzošajās 12 minūtēs guva 25 no 26 savas komandas punktiem. Džeimss spēles pēdējā nogrieznī guva 11 punktus, bet Deiviss pievienoja vēl 14.

Uzvara "Lakers" ļāva pirmo reizi kopš 2013.gada sasniegt izslēgšanas spēles.

NBA pagājušajā nedēļā veica vairākas informatīvās kampaņas, sadarbojoties ar klubiem. Viens no kampaņas aicinājumiem bija ievērot piesardzību, komunicējot ar faniem. Spēlētāji tika aicināti "nedod pieci" atbalstītājiem, bet gan sasveicināties ar sakļautu dūri.

Kopumā pasaulē ar vīrusu inficējušies jau vairāk nekā 100 000 cilvēku. Tikmēr Eiropā jau 148 personas vīrusa dēļ mirušas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu