29 minūtes un 1,5 metrus zem sniega. Tēvs kļūst par īstu varoni, izglābjot savu dēlu no nāves slēpojot kalnos (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Brits Gilons Kempbels pirms diviem mēnešiem kļuva par īstu varoni savam 11 gadus vecajam dēlam Foksam. Ģimene bija devusies uz Franciju slēpot. Traucoties lejā pa kalnu, zēns nepamanīja caurumu un tajā iekrita, taču tēvs viņu izglāba, vēsta raidorganizācija BBC.

Zēns stāsta, ka abi slēpojuši lejā pa nogāzi, taču viņš nav redzējis aptuveni 1,5 metrus dziļo bedri. "Es to neredzēju un iekritu tajā. Lai neiekristu pašā bedres dziļumā es lēkāju, taču tā rezultātā es radīju sniega nogruvumu."

Fokss atklāja, ka neiedomājās, ka varētu notikt nogruvums. Sniegs krita zēnam no mugurpuses un iestūma viņu vēl dziļāk bedrē.

"Es biju aiz Foksa brāļiem un skatījos citā virzienā. Tas notika tik ātri un mēs pat nepaspējām noreaģēt, kas īsti noticis," sacīja zēna tēvs.

"Kad tu slēpo lejā pa ātru nogāzi, tad ir jābūt atbildīgam un jānēsā līdzi speciāls raidītājs. Tā ir ierīce, kas raida mums signālu par personas atrašanās vietu," turpināja Gilons.

Tēvs sacīja, ka tāpat līdzi esot jānēsā zonde, kas ir gara kā kārts. Tā ir domāta tam, lai varētu saprast, cik dziļi cilvēks var būt. Viņš speciālās ierīces ieslēdzis aptuveni trīs līdz četru metru attālumā no dēla.

"Man šķita, ka biju tur ilgu laiku. Nevarēju pakustēties un nezināju, cik ilgi esmu zem sniega. Man nebija ne jausmas, kas notiek augšpusē. Zem sniega atrados 29 minūtes, lai gan šķita, ka tās bija tikai piecas," sacīja Fokss.

Zēns atminās, ka viņam bija ļoti auksti, kad viņš tika atbrīvots. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu