"Cietums uz ūdens". Uz kruīza kuģa "Grand Princess" 21 pasažierim konstatēts koronavīruss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kruīza kuģis "Grand Princess"
Kruīza kuģis "Grand Princess" Foto: Reuters/ScanPix

Uz kruīza kuģa "Grand Princess", kurš piestājis Kalifornijas štata piekrastē, 21 cilvēkam jaunā koronavīrusa testi ir pozitīvi, piektdien, 6. martā, paziņoja ASV viceprezidents Maiks Penss.

"Starp tiem, kuriem ir pozitīvi koronavīrusa testi, ir 19 apkalpes locekļi un divi pasažieri," sacīja Penss, kurš ASV prezidenta Donalda Trampa uzdevumā koordinē ASV valdības atbildi uz koronavīrusa uzliesmojumu.

Kuģis šajā nedēļas nogalē tiks aizvests uz nekomerciālu doku, un visiem 2422 pasažieriem un 1111 apkalpes locekļiem tiks veikti koronavīrusa testi, sacīja Penss.

"Mēs testēsim visus uz šī kuģa un noteiksim karantīnu, kā tas ir nepieciešams," teica Penss. "Bet attiecībā uz [aptuveni] 1100 apkalpes locekļiem mēs gaidām, ka viņi tiks ievietoti karantīnā uz kuģa."

"Grand Princess" kopš trešdienas ir piestājis Sanfrancisko, bet cilvēkiem ir liegts nokāpt no tā, jo tika konstatēts, ka divi cilvēki, kuri bijuši uz šī kuģa tā iepriekšējā braucienā, bija inficējušies ar koronavīrusu un viens no viņiem vēlāk nomiris.  

Penss pauda uzskatu, ka kuģa apkalpē ir daudz inficēto, kas var būt nonākuši saskarē ar koronavīrusu divos iepriekšējos braucienos.

"Grand Princess" pieder kompānijai "Princess Cruises", kurai pieder arī kruīza kuģis "Diamond Princess", kam koronavīrusa dēļ pagājušajā mēnesī tika noteikta karantīna Japānas piekrastē. Uz "Diamond Princess" inficēšanās ar "Covid-19" tika konstatēta vairāk nekā 700 cilvēkiem, no kuriem seši ir miruši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu